Zoobie Pet tävling =)



Hos Flerbarnsmamman pågår denna tävling! Tävla du med =)


Vinn ett lektält!



Tryck HÄR om du också vill vara med och tävla hos ninninusen och bestkids.se om någon av dessa lektält =)

TÄVLA!



"Jag vill vinna ett par Belliotofflor från PirumParum hos Tant Ulrika!"


Ny familjemedlem?

Jag hade ju lite att tänka på efter mötet på jobbet. Idag ska DC ringa för att kolla vad jag bestämt mig för =) Om han bara visste ;)

Inatt när jag var upp för att ge Robin nappen så kikade jag som vanligt ut genom fönstret, till slut fattar jag att det jag kollar på är ett rådjur som ligger och vilar (sover?) i våran trädgård, jag blir helt hypnotiserad och jag vet inte hur länge jag står där och kollar på den, 5 min kanske och den ligger och kikar sig omkring, tillslut reser den sig och går fram till päronträdet för att kolla efter mat antar jag, den hittar inget så den går istället till baksidan av huset för att äta äpplen istället. Det sitter fortfarande äpplen kvar på ena trädet, det är säkert därför rådjuret är här. Men vi har ju tydligen fått ett till husdjur iaf =D

Igår blev det inte många knop gjorda, var riktigt seg hela dagen så det blev inget julskyltning för oss.
Det märks att Robin börjar bli lite äldre nu iaf, igår var han vaken från ca 10:00 till 14:15 och han verkade inte speciellt trött förrän kanske vid 14, men när han tillslut somnade så sov han i 2 timmar! Det ända jag skulle vilja nu är att han lär sig att sova i sin säng när han ska sova under dagen. Han sover ju alltid i vagnen då och när jag provat att lägga honom i sängen så blir han pigg, helt plötsligt och ligger och pratar, skrattar och håller på. Till natten går det mycket bättre, undrar om det är för att det är för ljust därinne på dagen? Det finns ju inga persienner i hans rum. Men han kan ju inte sova i vagnen tills han blir 3? Jag vet inte hur jag ska få han att sova där... Förslag?




TJING! ♥

Tack tack tack =)

God morgon!

Jag trodde inte att vi skulle hitta någon barnvakt igår, men så ringde Per och sa att han och mamma kunde/ville vara barnvakt så vi fick komma ut tillsammans. TACK SÅ MYCKET!
Så vi åkte iaf iväg till julbordet tillsammans efter mycket om och men. Robin sov inte när vi åkte, men han låg i sängen för att sova. Jag var lite orolig för om mamma skulle kunna få han att somna, men vi hade ju mobilerna med oss ifall det skulle vara något. Julbordet var helt OK, det varma var ju helt klart bättre än det kallskurna. Men det bästa var nog godiset som fanns där =) Satt och smååt lite medan underhållningen höll på, det var väl inte super. Dom sjöng bra, men det var så himla högt så man kunde inte prata med varandra.

Idag får vi se om det blir julskyltning för oss, beror på vädret. Inge kul att gå där om det skulle regna. Vi får se helt enkelt!



TJING! ♥

Vilken konstigt ord

God morgon!

Jag måste varit riktigt trött imorse när Robin vaknade, jag kollade på klockan och trodde att den var kvart över 7, sen tror jag att jag somnade om lite och nästa gång jag kollade på klockan så var den 6:15! HAHA det var väl bara önsketänkande första gången =D

Vi får se hur det blir ikväll, jag och P skulle ju på julbord med hans jobb och min syster skulle vara barnvakt men medans jag nattade Robin igår ringde hon och sa att hon hade ont i halsen så hon visste inte om hon kunde vara barnvakt idag. Hon skulle höra av sig idag. Hoppas hoppas hoppas. Vet inte vem som skulle kunna vara barnvakt annars... Så typiskt! Första gången vi ska ut tillsammans efter förlossningen. Vilken konstigt ord förresten, förlossning. För lossning för-lossning förlossning HAHA

Ska hoppa in i duschen innan Emma kommer hit, så



TJING! ♥


sjuk?

Nu har jag ringt 2 samtal, men dom kommer att ringa tillbaka båda 2. Ett samtal till vårdcentralen angående något jag inte tänker ta upp här just nu iaf och ett samtal till facket angående mötet på jobbet igår. Bara dom inte ringer upp samtidigt! Nu har iaf facket ringt upp, och nu har jag ännu mer att fundera över! Ska prata lite med P när han kommer hem.

På kvällarna har vi ju gett Robin välling innan nattningen, men den senaste veckan har han bara skrikit eller gråtit då. Det spelar ingen roll om han är hungrig eller mätt, trött eller pigg. Så nu ska jag prova ge honom gröt till kvällen och välling på morgonen istället. Får se hur det funkar. Han dricker(vill iaf) välling från en pipmugg, men så fort jag sätter dit muggen tar han tag i den och drar ner den så han inte får någon välling och så sitter han och "tuggar" på pipen och tillslut blir han sur när det inte kommer något... Lill plutten ;)

Det var en liten uppdatering iaf! =)

TJING! ♥

Ännu en tävling =)



"Jag är med i utlottningen om ett presentkort eller "julpaket" från BestKids hos Tant Ulrika"


Var med du också vettja ;)


Inte så ovanligt =D

Japp, det är ju vardag och även om det är hockey på tv:n sitter P och sover här bredvid. Undrar om han tröttnade när jag pratade med syster i USA i ca 1 timme. Jaja, det är ju inte ovanligt att han sitter och nickar under veckorna. Men snart är det helg, då tar jag över =D

Ja, nu vet jag hur det blir med jobbet iaf. Men jag tror att jag väntar lite att berätta VAD som sagts. Nyfiken? Hihihi



TJING! ♥


kanske kanske kanske

Jag sitter och väntar på att fönsterna ska komma. Dom ringde ju igår och sa att dom skulle komma idag, men dom sa ingen tid så dom kan ju komma allt från 8 till 18 egentligen. Jag som måste duscha. Iofs kommer ju P hem till 12 så dom kan ju komma efter det och när han kommer hem kan jag ju få min efterlängtade dusch =)

Min ena syster som ska ha barn skickade bild på magen igår. Damn säger jag bara. Var JAG också så stor? Det känns väldigt avlägset just nu, men ibland saknar jag den stora magen. Även fast man inte riktigt uppskattar den just när man är där...

Får se när "bossen" ringer idag då, om man har något jobb kvar. Om inte så har jag ev kanske något annat, men jag ska inte jinxa(stavning?) något... Jag är egentligen inte så orolig: Det som händer, händer av en anledning.

TJING! ♥


Det händer mycket nu!

Haj haj =D

Ja, som rubriken säger så händer det ganska mycket nu.
Var ner på stan tidigare idag och fikade med en jobbarkompis och hennes son Neo *cutie pie*.
Nu på kvällen avslutades min första auktion på tradera, det var lite kul att prova faktiskt. Får se om det blir någon mer. Vet ju inte om vi kommer att skaffa ett till barn och vet ju inte om det kommer att vara en pojke så det känns ju lite dumt att sälja massa kläder som man kanske kan behöva sen?
Imorgon kommer ÄNTLIGEN fönstrena, så sen är det bara att ringa montören som ska fixa dom. Förhoppningsvis kommer han SNART och sätter upp dom.
Imorgon ska även chefen(?) ringa så man vet om man får behålla jobbet eller inte. Min butik ska ju tyvärr stänga, några av oss kanske får fortsätta i den andra falun butiken, men som sagt det vet vi i morgon.
P ringde till advokaten igår och fick veta att tingsrätten skulle kolla upp det ärendet i slutet av veckan(d.v.s inom 2 dagar) så vi kommer att få veta om vi måste flytta eller inte, i början på nästa vecka antagligen. Ska bli skönt att få veta.
På lördag ska Emma komma hit och så ska vi baka pepparkakor och dricka glögg *gott gott*, sen på kvällen ska min söta syster komma hit och vara barnvakt åt Robin då vi ska på julbord med hans jobb. Ska bli kul att få komma ut lite. Hoppas bara att Robin kommer sova sött medans vi är borta så Nathalie inte behöver göra något annat än att äta popcorn och råa nudlar HAHA och kanske kolla på någon bra film?


Nu ska jag nog spela lite =)


TJING! ♥

Respektlöst!

Godmorgon!

Jag blev riktigt arg igår, här är historien:

Vi var hem till mamma och co igår, blev bjudna på kassler och hasselbackspotatis *gottis gottis*. Sen fick vi glass till efterätt, då ville dom att Robin skulle få smaka lite glass (mamma sa att hon ville se minen på honom), men både jag och P sa NEJ då vi inte vill ge honom saker med socker i än. Så länge man kan vänta är det bara bra tycker vi. Men efter ett tag tog mamma lite glass på en sked iaf för att ge Robin(han låg på golvet på en filt och jag satt i soffan längre bort), jag sa åt henne att inte ge men hon sa " bara lite" och stoppade in skeden i munnen på honom. Gissa om jag blev ARG! Jag menar, det är ju jag och P som är Robins föräldrar, säger vi nej så är det nej! Respektera det. Jag menar, socker som är så pass beroendeframkallande, det vill vi inte ge honom än. Men tydligen så ska man inte lyssna på föräldrarna till barnet. Nu blir jag orolig till om dom ska vara barnvakt någongång. Dom kan ju proppa honom full med socker fast vi inte vill det, bara för att dom vill "se minen på han". Saken blir inte bättre av att dom ALLTID har godis framme, när Robin blir äldre kommer han ju säkert att få ta godis därifrån(för mamma och com) fast det inte är Lördag även fast vi säger att han inte får.
Jag tycker att det är respektlöst.

influensan?

Tror att Robin börjar bli förkyld. Han hostar ganska mycket, men är inte snorig eller varm. Vi skulle med mamma på stan idag, men blir han värre får vi nog stanna hemma... Imorse så ville han INTE ligga och mysa. Han ville UPP upp upp på en gång! Babygymmet kanske ropade på honom =D
Nää, det blir ett lite längre inlägg senare! Han är lite gnällig nu på morgonen, så jag ska ta upp honom =)


TJING! ♥

Självklart =)

Japp, nu är det ju vardag. Vem ligger och sover i soffan? HEHE
Han skulle ner och stänga av vattnet och så till tvättmaskinen medans jag nattade Robin, men när jag hörde att ena kissen höll på att pipa utanför dörren utan att P sa åt honom så förstog jag att han låg och sov och visst hade jag rätt =D
Nu ska jag passa på att spela lite på king.com


TJING! ♥

handling och rådjur

Godmorgon!

Var ju som sagt(skrivet) till IKEA igår. Robin var riktigt snäll igår med, först var han nöjd med att sitta i vagnen och kolla på allt folk och tugga på några leksaker som vi hade med oss. Sen efter ett tag ville han upp och vi turades om att bära på honom. Jag köpte en barnmatstol där, den var riktigt cool faktiskt. 

 Sen köpte jag en till lampa till köket. (bild från ikea.se)
Sist vi var där fanns det ju bara 1 sån lampa kvar, men 2 stycken ser ju mycket bättre ut. Köpte även 2 härligt stora muggar med fat. Invigde den ena idag med varm oboy =) (bild från ikea.se)

Igår hade vi ett till rådjur i trädgården förresten, jag såg den när jag hade släckt lampan i Robins rum när jag bytt blöja på honom. Jag skulle vända på mig för att gå ut och då vände jag mig mot fönstret och där stog den, den måste sett att jag släckte lampan, för den stog blickstilla och sen sprang den tillbaka in mot fruktträden. Måste ha varit där för att äta lite frukost =D

Robin är så rolig, vi har ett par nycklar(leksaks) som han tycker om att leka med och det sitter en snurra på den med 2 olika färger på, den brukar han sitta och snurra på, med tummen. Han ser så "vuxen" ut när han gör så. Så självklart att han vet att det är så man ska göra =)

Nu ska jag fixa lite gröt åt grabben!


TJING! ♥

Är jag otrevlig?

Det blev en liten promenad igår, till P's mamma. Vi var där ett tag och Robin fick äta sin "lunch" där sen följde hon med på promenad hem hit, fick ta det lite lugnt då hon har problem med knät. Sen kom P's bror och tjej med en kompis hit och kollade på Transformers 2 =D Såg att det var visst en hel del jag missade i Fredags när vi kollade på den HAHA Men jag började bli lite mosig mot slutet av filmen ändå och då var klockan inte ens 20:00. Sen medans dom andra satt och pratade satt jag och småsov i fåtöljen. Ska jag inte kunna hålla mig vaken ens när vi har folk här? Riktigt otrevligt av mig, men inget att göra åt... Robin var iaf på sitt allra trevligaste humör hela dagen igår. Bra det! =) Men natten var inte rolig, han vaknade första gången när jag precis hade somnat(i sängen), sen har det blivit några gånger under natten, kommer inte ihåg några tider då jag är så himla trött!

Som jag skrev tidigare så kanske det blir IKEA idag, får se om dom ringer och frågar oss =D



(Här ser ni även den pyjamas som är lite stor men som jag tycker är så himla söt)


TJING! ♥


2:an

Igår fixade vi i Robins rum, nu är det bara väggen/garderoberna mellan rummen som fattas. Det blev faktiskt riktigt bra! Visar bild sen =D
Inatt använde han en pyjamas i storlek 74! Den är lite stor, men den är så himla söt så jag kunde inte låta bli!  HAHA

Kollade ju på Transformers 2:an igår. Men jag satt och nickade till i soffan! Usch vilket dåligt sällskap jag har blivit. Men det är rätt kul. På vardagarna är det P som sover i soffan, men på helgerna är det jag! HEHE
Fast inatt när jag gav Robin mat vid 3 så hade inte P gått och lagt sig, men när jag gick på toa så låg han och SOV i soffan. Han skulle bara lägga sig ner lite, ca 3 timmar tidigare! =D

Idag vet jag inte vad som händer. Inget inplanerat. Men imorgon blir det nog en tripp till IKEA med mamma och co


TJING! ♥

Mycket bättre!

Godmorgon =)

Robins feber försvann under natten. Skönt! Men det tog 1 timme att få honom att somna igår. Först var jag där inne till P hade ätit(jag vet, lite sent att äta men det blir så ibland), sen fick jag äta men så var det hockey på tv:n så jag tog över nattningen igen. Hockeyn var nog inte så intressant då han låg och sov i soffan =D Men jag fick iaf sova till 7 idag, fast vi gick inte upp förrän 7:30. Skönt!

Det kom inte alls några fönster igår, det var bara listerna till dom som kom, tyvärr. Vill ju gärna byta fönsterna innan det blir massa minus grader ute...
I vardagsrummet hade vi tänkt att ha en skön fåtölj i hörnet med en läs lampa. En liten myshörna där jag kan sitta och läsa sen. Nu har vi iaf fått(låna) en mysig fåtölj av P's mamma så nu är det bara lampan och några nya bra böcker som fattas. Kom gärna med bra ideér med läsvärda böcker!


Nu ska jag gosa lite med grabben som ligger här bakom mig i soffan ;)


TJING! ♥


tävla!







"Jag är med och tävlar om en
valfri fleece overall & receptboken
Bullmammans favoriter från Sobea
Muppsan´s blogg, var med du oxå"

~~

som sagt: Feber!

Ja, som sagt, Robin fick ju 6 månaders vaccinationen igår. Det var 2 stycken och stack båda hans lår samtidigt och han började ju såklart att GRÅTA. Men det gick över ganska fort =) Men inatt så märkte jag att han var väldigt varm så jag tog tempen och den visade på hela 38,6 grader. Lilla grabben! Jag gav han lite alvedon så han kanske skulle kunna somna om, det tog 1 timme ungefär men tillslut somnade vi om.
Imorse var tempen lika hög som inatt, och han ville verkligen inte ligga själv i gymmet som han brukar. Så självklart behöver han inte det, speciellt inte idag när han har feber. Får se om han kommer att vara lika mammig hela dagen. Inte alltför bra, men tanke på att en leverans med fönster kommer idag men vi kan ju hoppas att P har kommit hem då...
Men iaf, dom vägde och mätte ju Robin igår också, nu är han 70 cm lång och väger 7785 g. Han har vuxit 3,5 cm på lite över 1 månad! Det kommer nog bli en lång kille det där =D Han har nog växt om mig när han börjar skolan HAHA




TJING! ♥

sjuk

Robin har fått feber av vaccinationen igår, så han är väldigt mammig. Därför skriver jag mer sen när han sover!


TJING!

Gör egna islyktor!



Igår kom tidningen vi i villa och där var det ett gör-det-själv repotage om hur man gör islyktor. Det ska jag iaf göra i vinter. Här kommer förklaringen hur man gör


Kul pyssel







Du behöver det här:

*
1 plastburk eller liknande. 14 cm hög, 15 cm i diameter
*1 plastburk, 13 cm hög, 10 cm i diameter
*kokt eller demineraliserat vatten
*stenar eller andra tyngder
*karamellfärg(hushållsfärg)
*ev dekor av barr, bär eller blad

Gör så här:

1) Börja med att frysa bottnen till lyktan. Om du använder lika stora burkar som i det här exemplet så häller du 3 cm färgat vatten i den stora plastburken och sätter ut den i snön eller i frysen. Ta ut den först när isen är genomfrusen.
2) Ställ den mindre plastburken på den frusna bottnen och lägg några stenar eller annat tungt i den. Fyll därefter färgat vatten i utrymmet mellan de 2 burkarna ända upp till kanten.
3) Efter ca 1 dygn är lyktan klar. Frystiden beror förstås på hur kallt det är utomhus. För att få loss plastburkarna häller du lite hett vatten i den lilla burken. Doppa sen den stora burken i varmt vatten så lossnar den.


3 nya bilar

God morgon =)

Idag blir det en tripp till BVC, ska bli riktigt kul att se hur lång och tung han har blivit. Hoppas att det inte regnar, så jag kan ta en promenad dit. Annars blir det ju bussen och då kommer jag fram ca 30 min för tidigt.

Igår var vi först till City Gross för att kolla efter fönster lampor, men vi hittade inga som vi tyckte om. Då blev det en avstickare mot Rusta för att kika om dom hade några där. Men nope, inte det. Men vi kom därifrån med 2 tavlor och en matta till Robins rum med Bilar på
                                                                      

Sen åkte vi in på lampshoppen på stan. Kan man inte hitta någon lampa där, vart ska man då kolla någonstans? Till slut kom vi ut med 2 nya fönsterlampor, så P fixade dom igår. Nu ser det mycket mer hemtrevligt ut här hemma.
Till middag igår blev det kycklinggryta. Konstigt nog har vi aldrig gjort det förrut, det vart helt ok men nästa gång får det bli lite mer kryddat och kanske vänta lite mer med att lägga i grönsakerna så det är lite tuggmotstånd kvar. Men som sagt, det var helt OK =)
Nu ska jag komma på något gott att baka till på fredag, tydligen kommer ett par kompisar hit för att kolla på nya Transformers filmen. Den ena är tydligen väldigt kinkig av sig, men man kan ju bara göra sitt bästa =)


TJING! TJING! ♥

Nu vet jag!

Jag skrev ju förrut att jag kände på mig att någon jag känner är med barn, men jag hade verkligen INGEN ANING om vem det skulle kunna vara. MEN igår när mamma var här sa hon att min ena kusin ska ha ett till barn i Maj. Så när jag hade den känslan så hade hon nog ganska precis blivit gravid. Coolt =)

Idag fick jag ännu längre sovmorgon än igår, ända till klockan 7! Kändes lite konstigt att sova så länge(!?) faktiskt, konstigt men skönt =)

P hade ätit upp allt bröd vi hade imorse(fanns mer i frysen, men det tar ju ett tag att tina) så idag fick det bli pannkakor till frukost HAHA Lite amerikaniserad??

Jag hämtade ut barnmat igår som jag fick gratis, det fanns inte så många olika smaker att välja på men det fick bli kalkon, potatis och morötter och vilken HIT det blev! Värmde ganska mycket, men jag hade ingen förväntning att han skulle äta upp så mycket, men han åt faktiskt upp nästan allt jag hade värmt. Sen fick han lite äpple till efterätt. Smaskens!

Nää nu ska jag kolla runt lite på "nätet" =D


TJING!

gratis godis!

här tycker jag att du ska trycka om du vill få GRATIS GODIS. Tryck tryck tryck =)

Nu bjuder jag på:

Godmorgon alla glada =)

Idag fick jag sova ända till 5:30, jeyyyy säger jag bara =)
Mamma ska komma på besök idag, hon ska först klippa sig och så ska vi gå och möta henne. Det har inte blivit så många promenader sen vi kom in i huset. Det känns som att det finns så mycket annat att göra : diska, tvätta, bädda, plocka undan grejer m.m m.m Men det är som det är, inget att göra åt... =)

Vi var till Robins faster med familj igår, där fick han sitta i en gåstol. Tyckte han om det? Ja, det verkade så iaf. Han ÄLSKAR ju att stå upp, fick han välja skulle han nog stå upp jämt och ständigt HAHA Men det var nog svårt att gå framåt i den, backa gick bättre så det gjorde han istället, backa rätt in i mamma och backa in i väggarna(vem har bett väggarna att stå just där?). Vi skulle iaf få den när deras son "var klar med den" och han skulle nog inte ha den alltför länge till. Sen kommer Robin att springa runt här i huset =)

Förresten så fyllde ju min bror år igår GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!♥
Förresten så fyller ju min syster år idag GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!♥

Nu ska jag ta och äta lite frukost, men innan det så bjuder jag på några bilder:




TJING! ♥


Vem har han fått det ifrån?

Natten har varit ganska orolig. Prutten vaknade första gången lite efter 22 och var pigg som en mört. Gav han lite mat och bytte blöja(ifall han tyckte att den var för blöt), när han fick mat så somnade han nästan men så fort jag la ner honom piggnade han till och låg och pratade... Efter ca 30 min började han bli sömnig iaf. Vaknade inatt och ville ha mat och sen vaknade han IGEN klockan 4!!! Men vi låg och halvsov till klockan 7, Robin låg och nöp och rev mig på armen och pratade såklart. Han är en riktig pratkvarn. Undrar vem han fått det av?
Det är nog från både mormor och farmor skulle jag tro =D
Nu är det nog dax för en liten nap igen, undrar om jag ska försöka få lite sömn jag också? Eller om jag ska ta och hoppa in i duschen? Lite sömn skulle ju inte sitta helt fel just nu, men vi får se. Det är ju rätt skönt att bara får vara lite "själv" ibland också...

TJING! ♥


sömntuta

Robin har nu sovit i 3(!) timmar! Helt sjukt, jag går dit hela tiden och kollar till honom, man blir ju lite orolig när han sover så länge. Han brukar ju bara sova MAX 1 timme annars, det måste vara att han ville upp så tidigt imorse som gör det. Men kunde han inte sovit 3 timmar längre imorse istället? =)
Jag var ju på så himla dåligt humör idag, men så fick jag sova ca 1 timme (uppdelat på 2 gånger) så blev det lite bättre. Skönt =)



TJING! ♥

inte ok

Tur att jag gick och la mig ungefär när jag brukar igår kväll. Först hade jag tänkt att vara uppe lite extra för att umgås lite med P, men så lämnade han mig i sticket för bowling med några kompisar. Iaf tur var väl det, har inte sovit mycket efter klockan 4 idag, eller snarare 03:50 om man ska vara kinkig för det var då Robin vaknade och tyckte att han fått tillräckligt med sömn, men vi låg ändå kvar till runt 5:30 då jag halvsov och han låg och pratade och klämde P på näsan, eller i hela ansiktet kanske man ska säga =) Det får han ta, han behöver ju inte gå upp, han kan ju somna om...

Ska snart ge han lite mat och så vill han säkert sova snart. Usch va tråkig jag känner mig idag, gnäll gnäll. Förlåt för det! ♥



TJING! ♥

Tävla om en super fin...

Tävla hos flerbarnsmamman om en superfin filt från Lundmyr of Sweden!

Chilli

Sitter här med Robinm  i knät. Han är ju så himla nyfiken på ALLT! Det är väl säkert dom flesta barn, men ändå=) 

Vi var ju till Jysk igår, det blev en hel del med grejer och ändå blev det pengar över! Det blev:  

* 7 handdukar
* 8 dessert skålar
* 400! värmeljus
* ägg klocka
* tvättkorg

Jag funderar på om jag ska söka jobb där faktiskt. Skulle kunna tillföra massor till affären. Dom som jobbade där var inte alls trevliga, snarare lite småsura. Trevlig/glad ska man ju vara om man jobbar inom service yrket... Jag och Emma skulle rula där =D
Vi var in på Bergnils också, men hittade inget speciellt där. Jag vill ju köpa alla hushållsartiklar i chili serien någon gång, men det är ingen idé att köpa något sånt än, innan vi fixat köket...

Igår var lillfisen på mycket bättre humör! Det var väl utvecklingsfasen antar jag, hoppas att den är över nu =)

Nu ska jag ställa mig och diska lite, usch det är ju så himla tråkigt att diska för hand nu för tiden. Man vänjer sig väldigt fort med diskmaskin måste jag ju säga. Hoppas vi kommer att fixa köket snart för då kommer en stor diskmaskin in i huset...
Men som sagt, nu: disk




TJING! ♥


Sloppy Joe

Igår blev det Sloppy Joes till middag, till det ska det ju vara hamburgebröd, men vi hade inga hemma och jag ORKADE inte gå till affären(ja, jag vet att jag är lite lat) så jag bakade lite hamburgebröd istället. Hade inga sesamfrön hemma, men det fick ju ganska bra ändå... Det var faktisk väldigt lätt, dom skulle mest ligga och jäsa =D

Igår var Robin så himla trött på kvällen, försökte hålla han vaken till 19, men när klockan var runt 18:00 gjorde han inget än att gnida sig i ögonen, klockan var 20 över när jag la honom och jag tror att han sov innan jag la ner honom i sängen =) Trodde att han skulle vakna riktigt tidigt imorse med tanke på det, men han sov till 5:45, så det var ju ungefär som vanligt. Skönt!

Igår blev det att ta fram vinterjackan, och imorse såg jag att det var -3 grader, så det var nog bara bra att den kom fram ifall jag orkar ta en promenad idag...

Robin är fortfarande ganska gnällig, han vill inte sitta ner, då får han stå upp, men då vill han inte stå upp. Ligga ner är ju inte heller kul och det är bara mamma som gäller. Eller så är det för att pappa inte har tålamod med gnäll... Han frågade igår hur jag kunde ha sånt tålamod, men det har nog kommit med föräldraskapet. Jag menar, vad ska jag göra då? Bara låta han ligga där? Nää, självklart inte! Lite jobbigt att man inte får hjälp med just det, för tillslut blir man ju ganska trött på det där gnället, oavsett hur mycket tålamod man har... Man får vara glad för dom gnällfria stunderna =D

Nu ska jag gosa lite med älskade lilla sonen!


TJING! ♥

Fot fetisch!?



Robin såg sin fot och tyckte att den såg god ut =)

Nu har det kommit snö igen, den här gången ligger det kvar på marken också men vi får se hur länge...
När klockan var lite efter 8 igår kväll satt jag och halvsov i soffan. Klockan 9 gick jag och la mig. P som går upp kvart över 2 på natten gick och la sig efter mig. Iofs låg han och sov 2 timmar i soffan tidigare under dagen... Inatt vaknade Robin vid 1 och 4, sista gången fick han ligga kvar brevid mig, sen så sov han till 5:30 ca...
Jag klippte(försökte) hans lugg igår för 2 gången, men han höll ju på att röra huvudet HELA tiden så jag vet inte om det blev så bra. HAHA

Nu: frukost =)



TJING! ♥


Vattnet har gått!

För precis ½ år sen gick vattnet(07:15). Kommer ihåg att jag blev så nervös =D

Nu ligger han här bredvid och suger på tummen. Älsklingen min! ♥


grattis sötnos!

Inatt har Robin bara vaknat vid 2 och 5(och sen vid uppgång vid 5:45). Kändes riktigt konstigt(men skönt) att vakna för att Robin inte vaknat. Blev ju lite orolig, men så hörde jag att han rörde lite på sig och jag somnade om på 2 röda =)

När han vill ha nappen nuförtiden så gör han lite smackande ljud med munnen, det är ju bra att han kan kommunicera mer och mer =)
Idag blir han ju stora killen förresten. HELA halvåret! Vart tar tiden vägen?? Älskar dig mer och mer för varje dag Robin!!






TJING! ♥

Goda äpplen!?

Ja igår var det alltså fars dag om det skulle varit någon som missat det =D P fick lotter och kexchoklad av Robin, blev en vinst på hela 25 kronor HEHE

Inatt när jag var upp såg jag ett rådjur som var och gick precis utanför staketet längst med vägen och i morse när jag precis klivit upp så kollade jag ut genom fönstret då kom ett rådjur gående precis utanför fönstret och hoppade sen över staketet. Den måste varit inne i trädgården och ätit äpplen som sitter kvar i träden =)
Har jag berättat att vi hade en älgko med 2 kalvar som åt äpplen här för några veckor sen? Måste vara riktigt goda äpplen =D

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, blir nog bara att vara hemma idag. Eller om det blir en promenad, det beror på vädret...

Kalopsen var väl ingen favorit direkt, den gick ner iaf. Självklart var det bananen till efterätt som var godast, då öppnade han munnen om det inte gick fort nog =)
För någon dag sen när han skulle få lite gröt på morgonen så kom jag precis tillbaka till v rummet från köket (Robin låg i gymmet) när jag fick se att han låg på mage. Så nu har han vänt sig 2 gånger från rygg till mage...

    (Det här var när han vände sig från mage till rygg)


Nu kommer jag inte på något mer intressant att skriva om så


TJING! ♥


icke sa nicke



Igår köpte jag kalops till Robin, men det blir inte förrän idag han får prova det. Men jag köpte välling också och det provade vi igårkväll. Men han ville INTE dricka från flaskan så vi ska prova med att köpa nya "gummigrejer", igår så fick han välling på sked =D Det gick ner hela 80 ml! Tänkte att han kanske skulle sova bättre inatt, men icke. Han vaknade 1 timme efter att jag gått och lagt mig och sen ville han ha mat igen vid 2 och 4, vid 4 somnade han om i vår säng men vaknade igen vid 5:30...

Det blev en promenad på ca 1 ½ timme igår, men när det bara var 15 min kvar hem så vägrade Robin att sitta i vagnen så jag fick bära på honom och köra vagnen. Fast jag ringde P så han kom som tur var och mötte oss. Robin väger ju liiiite mer nu för tiden, så det blir ju lite tungt att bära på han...

Idag då. Blir att åka upp till Puttbo på lite mat, men det var inte förrän 15 tydligen. Vet inte vad som händer innan.
Nu: Gnäll Robin.


TJING! ♥


Lite bilder

 Bild på Robins rum

 Bild på vårat sovrum(Det ska ju egentligen vara en vägg med garderober mellan vårt och Robins rum, men det kommer...)

 Bild på köket, det ända som är ändrat är egentligen bara att väggen mellan kök och v. rum är borta och vi har satt upp en ny fläkt

 Fondväggen i v.rum/kök

 Kontorsdelen(skötbordet ska ju inte stå där sen) Ska köpa ett skrivbord dit...

Nytt jobb?

Ja, då är det dax att fixa nytt jobb då...

Robin var riktigt orolig igår när han skulle sova, jag hade några tjejer här på lite fika och jag vet inte hur många gånger jag fick springa in till honom för att han stor skrek!! När klockan var, ja vad var den nu? Jag kommer inte ihåg för jag var riktigt trött men jag la honom mellan oss några timmar tidigare än jag brukar. Det har ju tyvärr bara blivit runt 5 timmars sömn inatt, så jag var inte helt glad när han ville upp idag igen klockan 5.
Igår fick han prova köttfärs och potatis, men jag vet inte. Det var nog ingen hit direkt. Men han sov riktigt länge efteråt, det var nästan så P ville väcka honom för att kunna "jobba" lite här hemma. Men nu har vi fått ett par hörselkåpor(eller vad det heter) till Robin i ½ år present av Maria och Peppe. TACK TACK så mycket! Det kommer ju bli bra att ha om vi ska på hockey också. Dom kommer att användas mycket =D

Idag vet jag inte riktigt vad som händer, kanske tar en promenad om det inte regnar som det gjorde igår när jag gick till jobbet. Kom fram som en blöt katt  HAHAHA

Det vart en liten stirrblick, men men. Nappen använder han inte längre, han har fått nya:för stora killar =D


TJING! ♥

Dagens i-lands problem

Snart bär det av mot jobbet. Men jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska gå eller ta bussen, fast det blir nog en promenad... Så vet jag inte om jag ska använda mina nya skor, om jag ska GÅ dit så kommer jag säkert att få skavsår, men jag vet inte vart mina andra skor är, förrutom mina vita tygskor(sommarskor). Kanske dax att leta reda på dom andra? Det är iaf Dagens I-lands problem =D

Efter mötet blir det stan med Emma och Sara, en liten fika. Trevligt trevligt! Ska försöka komma ihåg att hämta ut en brandvarnare från Dalarnas också...

Nu har jag hittat kablen till kameran förresten så här kommer en liten bild på Robin:





Jag tänkte visa lite bilder hur det ser ut i huset nu också, men det gör jag lite senare när jag har lite mer tid =)



TJING! ♥


Hej mitt vinterland...

... nu är jag häääär =)
Eller ska jag sjunga Vi ser det snöar, vi ser det snöar, det var väl roligt hurra! Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskar hurra! Då tar vi kälkarna fram och vantarna på och sen vi åker i backen, hej vad det ska gå =)

Stog och bytte blöja på Robin när jag såg att det har börjat SNÖA! Vilken tur att jag köpte vinterskor härromdagen =)


TJING!♥

Inge lyx direkt

Godmorgon!

Idag tyckte Robin att det var dax med uppstigning klockan 5! Men vi låg kvar till 6 iaf, kändes alldeles för tidigt att gå upp klockan 5...! Imorgon gör det inget om han skulle vakna vid 5, eftersom vi ska till jobbet vid 8 och jag tänkte gå dit. Han brukar ju sova runt 8 på morgonen så han kanske somnar påväg dit.

P's mamma fyllde år igår så hon kom hit och vi bjöd på lite mat(inge lyxigt,men man ska inte sitta och äta själv på sin födelsedag), tårta och så hade jag bakat några kakor igen som tydligen gick hem. Hon ville tillochmed ha med sig några hem till morgon kaffet idag så självklart fick hon det! =) Hade någon sagt till mig för 1 år sen att jag skulle tycka om att baka skulle jag inte tro på den personen!
Tänk vad att blivit mamma har ändrat mig! Men om det är på flera områden vet jag inte, det är ingen som sagt något iaf...

Robin var faktiskt vaken från 14:30 till läggdax, lite gnälligt var det men inte alls farligt, jag har varit med om mycket värre!

Nu ska jag fixa lite gröt åt snuttis!


TJING! ♥

bara massa gnäll

God morgon God morgon =)

Ja, det verkar inte bättre. Robins nya rutin är att vakna 5:30. Kan ju inte säga att jag är glad åt det, med tanke på att jag blir ju så himla trött på kvällarna, igår satt jag också och sov i soffan innan klockan var 21. Kul att umgås lite med P =D

Chefen ringde igår också. Det är tydligen personalmöte på fredag klockan 8 och han frågade om jag kunde komma. Sa att om Robin kan vara med så kan jag komma. P jobbar ju... Men jag började fundera om det var något riktigt viktigt som ska sägas eftersom alla 3 som är föräldralediga ska vara med, det brukar vi inte behöva annars. Vi kanske ska stänga butiken? Nää, nu ska jag tänka positivt. Vi får helt enkelt se på fredag...

Jag köpte faktiskt ett par vinterskor igår, jag som brukar ha så himla svårt att hitta just vinterskor. Men jag köpte ju nya förra året också så det var ju nästan kors i taket att jag hittade nya i år också. Det har tillochmed varit så att jag gått med gympaskor på vintern för att jag inte hittat några skor. Men nu är det slut på det =D

Robin har varit så otroligt gnällig dom senaste dagarna. Hoppas hoppas hoppas att det är tänderna så det går över snart.



TJING!♥


skämmas?

God morgon =)

Sitter här med en gnällig Robin bakom mig i soffan. Om han är trött så varför sov han inte längre när vi var i sängen? Då hade jag ju också fått sova lite till. Är så himla trött på kvällarna nu för tiden. Igår tex satt jag och sov i soffan innan klockan 21! Det är nästan så jag ska skämmas, eller hur? =D

Idag ska vi ev ner på stan med mamma, det beror lite på Robin. Men det är lite dum med bussarna härifrån. Mamma kommer ner på stan runt 11:40 och mina bussar går antingen 10:00 eller 11:00, så antingen får vi vänta ca 40 min på henne, eller så får hon vänta ca 30 min på oss eller så får jag ta och gå ner till den andra bussen som gå lite bättre tider. Men om det regnar tänker jag inte göra det! Kollar man ut ser det ut som att det kommer börja snöa snart! USCH! Det kan ju gärna vänta lite...
 
Det blev inte så långt inlägg idag, men det blir ju så ibland också. Nu ska jag ge fisen lite gröt så vill han kanske sova lite sen...

TJING! ♥

snälla snälla!

God morgon =)

Inatt har det varit en ganska jobbig natt, Robin vaknade första gången innan klockan var 00:00 sen igen vid 2, då låg han och pratade lite för sig själv och det lät som att han låg och klämde så det var bara att ta upp han för att byta blöja. Men det var bara ett falskalarm. Jaja, han fick ju en torr blöja iaf =) Sen fick han lite mat och så somnade han om för att sen vakna ca 1 timme senare. När klockan var runt 4 vaknade han igen så då la jag honom bredvid mig i sängen och vi somnade om till klockan var runt 5:30. Snälla snälla säg inte att det är en ny rutin för honom!! Jag lät honom ligga och prata lite medans jag iaf vilade ögonen ca 1 timme innan han började gnälla. Jag kan ju förstå honom också, hur kul kan det vara att ligga där medans mamma ligger bredvid och små sover? Det var ett tag när jag trodde att han skulle somna om, men neeej då...

Iaf så blev det lite bak igår. Kände för att prova något nytt så jag kollade runt på internet, men eftersom jag inte hade någon choklad hemma så kände jag mig lite begränsad. Det fick bli vaniljkransar(man skulle spritsa ut kransar, men det gick ju för sjuttongubbar inte så det fick bli vanilj"bullar" istället), ganska gott faktiskt så om jag gör dom igen får det nog bli en lite större sats =)

Det blev också en promenad igår, skulle gå och handla en diskpropp och medan jag bytte blöja på Robin så kom Maria och hennes sambo förbi, så hon hängde på. Blev ca 1 timmes promenad, bra att jag vet hur lång tid det tar att komma till bvc nuförtiden om man går =)


Nu måste jag ta upp gnällfisen här bredvid mig...



TJING! ♥

inte svamla

Var hem till mamma igår ju eftersom P skulle måla lite grejer här hemma. Trodde att vi skulle åka dit ganska tidigt men det råkade bli en film till frukosten så det blev lite efter 12 vi kom dit. Var hemma igen vid 19 precis i tid för nattning av Robin. Men det blev ingen gröt till kvällsmat tyvärr... Idag vaknade han 05:30 ungefär så det var nästan samma tid som igår, hoppas inte att det är en ny rutin han skaffat sig! Det som var så bra innan vintertid började. Vi la honom vid 19, sen vaknade han antingen vid 00 eller vid 2, sen igen vid 4.30 och sen gick vi upp runt 7. Han sov igen när klockan var 9, 12, 16 och sen somsagt nattning vid 19. Nu är det helt annorlunda och ingen dag är den andra lik. Hoppas det kommer att ändras snart!

Idag skulle det komma en kompis till P och hans tjej hit så jag funderar på att baka något, men jag vet inte riktigt vad. Ska kolla runt på internet får se om jag hittar något smarrigt =) I värsta fall har vi bullar i frysen som jag och mamma bakade förrut...

Nää nu ska jag inte svamla mer =)


TJING! ♥





RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Mina tävlingar:



Avslutas 29 juli

Samarbetspartners: