25% rabatt

Nu har milkmilla ett jul erbjudande! Du får 25% rabatt på Elodie Details sortiment! Uppge koden JUL10. Gäller fram till julafton!

Elodie Details - Pipmugg Crosseyed Jolly Elodie Details - Nappflaska Crosseyed Jolly

Elodie Details - Soft Sole Boots Retro Revolution
Fina grejer från Elodie Details :)


TJING! ♥

½ år gammal

Robin vaknade 5 imorse... Sen dess har han varit kungen av gnäll, ingenting har varit roligt! När klockan var 9 såg jag att han såg så trött ut så jag gick och la mig bredvid honom i vår säng och han somnade nästan på en gång! Lilla grabben♥ ! Ganska konstigt att lägga honom den här tiden, det var när han var runt ½ år gammal som han brukade sova vid 9 tiden.
Här är han runt ½ år






TJING! ♥

allt la av...

Igår när vi skulle äta frukost, så öppnade jag kylskåpet men det var helt svart. Frysen också, så jag gick ner i källaren för att kolla om det var någon propp som gått. Det såg inte ut som det, men jag bytte den för kylskåpet och gick upp. Fortfarande svart.
Efter ett tag gick jag in i sovrummet och då såg jag att proppen gått där också, så jag går ner och byter där med och då hör jag att pumpen och pannan lagt av också! Bytte den med men det hände ingenting så jag skriver till P att allt lagt av. Han fick visst ganska mycket panik på jobbet och kom hem tidigare för att kolla vad som var fel. När han kom hem hade vi bara 18 grader här hemma. *Burr burr*
Efter lite kikande hittade han felet, jag kommer inte ihåg vad det hette. Men ev kanske vi ska byta kylskåp för att lindra lite... Vi får se.


TJING! ♥

koka knäck

Igår passade jag på att koka lite knäck för första gången. Blev hur bra som helst, men man kanske inte kan misslyckas heller?


Det måste varit en liten råtta där och ätit för den var proppfull när jag var klar ;D
Ser ni den ena med pytte pytte knäck i? Den är till Robin, det är ju så himla mycket socker i knäck så han får bara lite lite... :)


TJING! ♥

The Studio make up

Jag var ju till The Studio i lördags. Jag fick med mig Nathalie och Linda. Om jag ska använda ett ord till hur det var så får det lov att bli: väntan
Vi satt där och väntade hur länge som helst! Hade jag vetat det hade jag inte åkt dit... Men vi blev sminkade och fotade. Några kort blev bra iallafall, men 10 kort för 1950:-. Så nöjd med bilderna blev jag inte. Hade man kunnat köpa 1 eller några enstaka kort hade jag kanske gjort det...
Men lite smink köpte jag där iallafall




En ögonskugga i färgen Champagne och en water eyeliner.
Köpte man 2 produkter fick man ett brushkit

Och om man tipsade dom om 18 personer till nästa gång dom kommer dit så fick man den här

(så om jag skrivit upp dig och du inte vill dit, så måste du ju inte. Det är bara och säga att du inte kan eller något)


TJING! ♥

jaja, jag försökte iallafall....

I lördags berättade P att det var ett rådjur precis utanför fönstret i vardagsrummet. Inte rädd heller, tydligen. Robin stod och slog mot fönstret, men han brydde sig knappt... Sen när jag gått upp var den tillbaka, jag tänkte att jag skulle kasta ut lite bröd åt den, men då sprang den iväg. Jaja, jag försökte iallafall ;)




TJING! ♥

en gåva på köpet

Jag har beställt en namnmössa åt Robin från Busmonster.se, 150 :- kostade den men så tog jag med foder och det kostade 15 kronor extra. Om man dessutom skriver BA vid meddelandet så får man en gåva :)
Det gillas :)


TJING! ♥

lykta

I fredags köpte vi en lykta att ha ute på trappen. Den här föll jag verkligen för:



köpt på ica maxi för 99 kronor :)


TJING! ♥


wow jag vann!

Wow jag vann en tävling inne hos Kenza, där hon lottade ut 30 valfria smycken från hennes guldfynd kollektion(alltså 30 vinnare) och jag var en av vinnarna(av flera tusen tävlande!!). Smycket jag ville vinna var den här:



En väldigt trevlig start på dagen efter inte speciellt mycket sömn inatt heller :)


TJING! ♥

2 timmars sömn...

Jag är helt slut! Robin är förkyld och har feber, stackarn. Så han har inte sovit mycket inatt( så det har inte jag heller,  ca 2 timmar kanske), men nu ligger han och sover i sängen med P så jag ska lägga mig i soffan och försöka sova lite. Uppdatering kommer senare om vad jag gjorde igår ;)


TJING!

julrims tävling


"Jag tävlar hos Livsresan om ett presentkort värt 300 kr hos
Fyndiq!"

lussekatter, knäck, ischoklad och rockyroads

Jag har precis slagit in några julklappar, får man inte julkänsla då får man det aldrig ;)
Senaste idag ska vi börja julpynta lite och ikväll ska vi äta tacos. Mums :)
Helgen bjuder på lite julbak hade jag tänkt, måste passa på under helgen medan jag också får äta det(äter ju bara godis på helgerna). Köpte grejer till lussekatter, knäck, ischoklad och rockyroads igår när vi handlade. Men jag vet inte om jag kommer baka allt nu i helgen...

Det hade gått ganska bra på dagis idag, dom hade ju varit ute, men inte så länge eftersom det är så kallt. När vi kom dit satt han och degade lite på bordet och märkte inte ens när vi kom. Sen när han såg oss kom han sakta sakta och visste inte riktigt vem han skulle gå till. Pappan i familjen vann den kampen ;) Men det är bara kul att han för en gångs skull väljer den famnen också:)

Nää nu måste jag fortsätta diska lite...



TJING! ♥

drottnings...

Hoppas det kommer gå bra för Robin på förskolan idag. Han har ju varit inne och lekt med en inskolnings tjej för att han inte tycker om att vara ute. Men idag skulle han följa med dom andra barnen ut(passa på när det är 10 minusgrader). Eftersom han inte tycker att det är speciellt kul att vara ute finns risken att han inte kommer vara så glad när vi kommer och hämtar honom idag(på fredagar slutar P 10.15, så då brukar vi åka tillsammans och hämta hem vår lilla skrutt)...



Här har han precis ätit våfflor med drottningsylt, syns det eller?


TJING! ♥


så trött

Usch, jag är så himla trött. Vet inte varför egentligen, fick ju sova ända till 6.45 idag :) Men hade jag lagt mig ner nu så hade jag somnat ganska omgående... Men det går ju inte, om ca 45 min ska jag gå och hämta Robin :) Sen kommer mamma hit en sväng och senare måste vi åka och storhandla, finns nästan inget i varken kyl/ frys eller skafferi just nu... Lista till vad som behöver handlas ska jag skriva också, annars glöms hälften bort.

Igår var jag till tandläkaren också, lagade det där dumma hålet. Jag hann åka bussen dit, laga hålet, vänta på bussen och komma hem innan Robin vaknade. Jag tog bedövning och idag har jag så ont i käken där dom sprutade in bedövningen. Så kan det gå :)

Nää nu ska jag sluta babbla massa strunt och skriva mat listan istället ;)


TJING! ♥

provat

Jag provade min I Am Not A Paper Cup igår. Kaffe dricker jag ju inte, så jag provade med varm oboy.  Och jag måste ju säga att jag kommer använda den fler gånger! Oboyen var fortfarande varm vid sista klunken, det som inte var så trevligt var att det luktade gummi om locket, jag trodde det skulle försvinna vid diskningen men det gjorde det inte. Iofs står det på hur man kan göra för att få bort lukten, så jag får prova det :) Annars får jag hålla för näsan när jag ska använda den ;D
Men som sagt, jag kommer använda den fler gånger. Så jag kan verkligen rekomendera en sån om man vill ha lite kaffe i bilen på väg till jobbet eller så. Eller som jag gjorde, lite varm oboy framför datorn ;D


TJING! ♥

framsteg!

Robin har ju inte varit så glad på förskolan sen han kom tillbaka dit efter avbrottet när han var slemmig i halsen. Han har varit så mammig och stor tjuter när jag lämnar honom där och han har varit lite ledsen under tiden jag varit hemma också. Men så igår var det en stor skillnad! När jag kom dit såg han mig inte ens först, han sprang runt och lekte med barnen, sen när han fick syn på mig kom han mot mig, men han blev inte ledsen som han blivit tidigare. Sen imorse var han mycket lugnare när vi kom dit, visst han satt i mitt knä en liten stund, men han grät inte som han gjort förrut. När jag "lämnade över" honom till en fröken blev han ju ledsen, men så fort han inte såg mig längre, slutade han gråta!! Så skönt! Det är verkligen framsteg.. :) Så jag tror nog att det värsta mammiga har försvunnit *peppar peppar* P har tillochmed fått lägga honom vid lunch under helgen. Till natten får han inte ens röra honom. Men det är ändå ett litet framsteg på dagarna. Det tycker vi om :)


TJING! ♥

kråke





Det här kom hem till Robin för någon dag sen. Han tycker ju att det är så kul att läsa böcker så jag kunde inte låta bli att beställa. Ryggsäcken fick man på köpet :) Så strax under 60 kronor för 1 barnbok och en ryggsäck, kan inte bli så mycket bättre än så :)



TJING! ♥


tävlar

Jag tävlar om ett presentkort på 400kr från Babyfilt hos Josefine Eriksson
Tävla Här!

Ett hemligt paket...

Jag tävlar om ett hemligt paket från MyKidoo hos Josefine Eriksson 
Tävla HÄR du också!

du har till den 5 dec på dig :)

I Am Not A Paper Cup

Igår hämtade jag ut paketet från Coolstuff, det kom i fredags men jag har inte haft tid att hämta ut det. Men igår så...
Det jag beställde för presentkortet var iallafall det här:

"I am not a paper cup" heter den och kostar 159 kronor. Så här står det på sidan:

Inte en pappersmugg utan någonting mycket bättre. En take away liknande termosmugg. I Am Not A Paper Cup har dubbla keramikväggar med isolerande luft emellan så att drickan håller sin värme/kyla länge och du slipper bränna händerna. En win-win situation!

Jag har inte använt den än, men när jag gjort det så skriver jag vad jag tyckte :)


TJING! ♥



vinn presentkort



Genom att svara på några frågor hur du firar jul, kan du vinna ett presentkort på Åhlens! Och alla som är med och tävlar får en julsaga där barnet är huvudpersonen. Helt gratis! Tar ca 1 minut att vara med...
HÄR kan du trycka för att vara med.

TJING! ♥

The Studio

Igår ringde det en tjej från The Studio till mig. Hon sa att dom ska komma till Borlänge och undrade om jag var intresserad av att bli sminkad och fotad, helt gratis! Jag tycker det lär hur kul som helst. Visst kan man köpa bilderna sen om man vill, men det beror på pris och hur bilderna blev.
Men iallafall, jag fick bjuda med mig några kompisar. Men dom jag frågat hittills är borta då, ska på dop, en tjej ska operera sina ögon någon dag innan. Jag tänker inte gå själv iallafall! Jag har skickat lite mejl till några också, hoppas att någon kan vara med :)
Annars kanske det finns någon här som vill vara med?




TJING! ♥

rea

Till sommaren måste vi köpa en rutchkana att ha här hemma.
Den här är på

REA
 
hos lekmer och kostar 499 kronor(ord. pris 899kr)



TJING! ♥

skrutt




TJING! ♥

gravid!?

Natten till igår drömde jag en hel knasig dröm! Jag drömde att min bror var gravid och skulle snart föda. Han var här uppe i Falun och hälsade på och värkarna började komma med 10 minuters mellanrum, och medan vi pratade var det bara 5 minuter mellan. Så jag blev jätteglad och sa: Ja, men då kan du ju inte åka hem, nu måste du ju föda här! Och jag får vara med på förlossningen :)
Jag var så glad så jag fick tårar i ögonen... Hmm undrar vad den drömmen betyder???




TJING! ♥


klor i huvudet?

Hur mysigt ser inte det här ut att vara?


Det är nästan så man vill mysa in ansiktet på magen, men då skulle man haft massa klor i huvudet :D

Så ni tyckte på mitt förslag vid hyllorna? Kul :) Men det kommer nog bli så att jag tar bort figuren och P ställer tillbaka den... Tills vi får vårat bio rum, då ska den vara där nere. Men det rummet är verkligen inte prio 1 just nu...


TJING! ♥

ita, ita

Jag köpte även det här till Robins rum igår. Hur bra som helst! Så nu har han både en plats att rita (ita) på och en lampa så han ser vad han ritar :)





Nu tjatar han hela tiden om att ita, ita :) Kanske en blivande konstnär?


TJING! ♥

Vad tycker du?

På ikea igår köpte jag 2 hyllor. P ville att vi skulle ha det såhär:



Men jag tycker att det här bli bättre:





Vad tycker du blev bäst?


TJING! ♥

I drömmarnas trädgård

Robin är helt tokig i I drömmarnas trädgård, när det går på tv:n så sitter han och kollar på hela avsnittet.



Vad som är så roligt/bra med det programmet vet jag inte...


TJING!

ikea

Idag ska jag och Robin följa med mamma och P(er) till valbo för att gå på ikea :)
Det finns grejer som måste köpas(lampa till Robins rum och julklappar) men så finns det grejer som jag skulle vilja ha också som det här:
  


 


Tyvärr(eller tur kanske?) så finns inte många av dom stjärn grejerna på ikea i valbo...


TJING! ♥

blå elefant!?

Jag har hittat en perfekt sida att shoppa lite julklappar på. Blåelefant heter sidan, hade jag varit rik hade Robin haft sitt rum fullt med grejer därifrån :) Bra priser också :)


TJING! ♥

mitt hjärta brast

Åhh, idag brast mamma hjärtat!
När vi kom till dagis ville han inte ens gå in, efter ett tag kom vi in iallafall. Men han började små gråta lite medan jag klädde av honom... Sen hänge jag upp hans kläder och sen vart han som fast klistrad på mig! Han ville inte släppa, så när ena fröken tog honom blev han inte gladare, om man säger så...
Jag gick ut i hallen där han inte ser mig och stog och fixade lite med hörlurarna och så, men han grät fortfarande när jag gick. Inte lika häftigt som precis när jag gick till hallen, men ändå. Åhh va jag ville gå in till honom och krama om honom och säga att allt kommer bli bra. Hoppas bara han inte grät alltför länge, hoppas det blev bättre så han åt bra med frukost iallafall. Usch va hemskt det var!!




När jag kom hem passade jag på att värma lite glögg och äta lite apelsiner. MMMM gott med glögg :)




TJING! ♥

coolstuff.se

Nu har jag lagt en beställning från coolstuff med presentkortet jag fick :)
Jag velade fram och tillbaka, det finns ju så mycket att välja på! Men efter att ha läst lite recentioner av den jag egentligen ville ha så fick det bli en annan grej. Bild och så kommer sen när den dyker upp här hemma :)


TJING! ♥

hyss...

Robin har massa hyss för sig, väldigt ofta :D Igår tog han en låda från sitt rum till den lilla toan, ställde den mot väggen och sen stog han på den och petade med en leksaks skruvmejsel på lite olika saker på väggen. Sen när han gick därifrån tog jag bort lådan, när han såg det, gick han tillbaka till sitt rum och hämtade en annan låda(som var betydligt mindre än den första), och skulle sen stå på den. Undrar HUR han kommer på att han ska göra just dom sakerna? HAHA ja, ett gott skratt fick jag iallafall :D

Imorgon blir det iallafall dagis för lillkillen, han är lite hes och så på morgonen, men han är lika galen som vanligt så då kan han lika gärna leka där :) Spännande med frukost där imorgon...


TJING! ♥

en vinnare!

Nu har jag dragit en vinnare till namnnapparna!
Det blev nummer 37(av 44 lotter). Så ett stort grattis till Johanna!

Jag har mejlat dig!

Ett stort tack till namnnappen och alla som var med :)



TJING!

testa gratis!

Nu kan du få testa julklappar från coolstuff! Gratis! Gå in här på coolstuffs hemsida och kika hur man gör :)


TJING! ♥

gnäll gnäll gnäll

Robin har den senaste tiden varit väldigt mammig! Det är knappt så P har fått kramar av Robin, han vill inte sitta i hans knä och han har verkligen inte fått natta honom. Så fort jag går därifrån så blir det galltjut från lillkillen, härromdagen höll han på i 40 minuter innan jag fick nog och gick in och tog över. Jag fick så ont i magen att höra hur ledsen han var, inget hjälpte.
Förrän jag kom in. Då tystnade han på en gång och somnade på några minuter...Tillochmed när jag var sjuk nu i helgen fick jag lov att natta honom, det funkar inte alls att P lägger honom. Vill han ha tröst på dagarna är det också bara jag som gäller, om P tar upp honom så ska han ändå till mig. Undrar om han känner sig älskad av sin son?
Så med nada hjälp på dagarna eller kvällarna/nätterna känner jag att min tålamod ligger nere mot 0 sträcket när allt han gör nu när han är sjuk är att gnälla, gnälla, gnälla. Hoppas verkligen att han blir friskt snart, plus att han kanske blir lite pappig ett tag så tålamodet kan höjas till det normala...


TJING! ♥

en vinnare!

Nu har jag dragit vinnaren till en personlig fotokalender från Photobox.se.
Jag gick in på random.org och skrev in 1 nummer mellan 1 och 66.
Nummer 10 blev det så ett stort grattis till Ronja!(http://royalglamour.blogg.se/)
Du vann på din första lott :)

GRATTIS GRATTIS! Jag har mejlat dig :)

Stort tack till Photobox som lät mig ha den här fina tävlingen och tack till alla som var med :)


TJING!

namnnappar

Namnnapparna jag beställde kom också idag



Dom är hur bra som helst! Speciellt på dagis!

Du kan tävla om namnnappar HÄR


TJING! ♥

fotokalenern från photobox.se

Idag kom min personliga fotokalender från Photobox :)(jag valde medium)
Såhär ser framsidan ut



Såhär ser den ut innuti



Och så baksidan


Jag är verkligen super nöjd med den!

Tävla om en likadan(fast med dina bilder, såklart)  HÄR



TJING! ♥

Idag måndag

är jag glad för:

♥ att jag mår bättre idag
♥ att jag imorgon kommer att dra vinnaren i första tävlingen :)
♥ att jag kommer dra vinnaren av den andra tävlingen på onsdag :)
♥ att det är top model ikväll
♥ att jag fick äta skittles igår( nu kommer det dröja till på fredag innan jag får äta det igen...)
♥ att jag fick ett speciellt telefon nummer igår, hoppas det blir något med det bara :)


Ja, det får bli min lista för den här gången :)


TJING! ♥


påminnelse!

Jag mår bättre idag, men nu har Robin börjat hosta slemigt och nysa. Ingen feber än, men den kommer nog...
Kanske dax att köpa hostmedicin åt honom? Ska ringa BVC för att kolla om det är någon speciell sort som rekomenderas. Sen måste vi köpa ny temp också, letade som en tok efter den igår, men hittar den inte! Det finns ju inte så många ställen den kan vara på. Nere i källaren är ju helt uteslutet...
Så det blir ju inte dagis för Robin idag, första dagen när han skulle äta frukost där... Men det kommer ju fler dagar :)





Påminnelse:
Ikväll går tävlingen om en valfri kalender från Photobox ut, så sista chansen att vara med är nu!
Tryck på bilden för att komma till tävlingen!

                                                     



TJING! ♥

inte mycket mer...

Jag är sjuk igen... Ont i halsen, snorig, ont i huvudet och bredvid näsan(under ögonen typ) och feber... Usch säger jag bara. Så, jag orkar inte skriva mer. Nu vet ni att jag lever, fast inte mycket mer än så ;D


TJING! ♥

tävlar

”Jag är med och tävlar om en Bosch köksmaskin från whiteaway.se inne hos Kardemumma Gumman, ta chansen du också!”

Tävlingen avslutas Måndagen den 15.11 2010 kl 18.00


sådan mor sådan son?

Fredag idag. Idag ska vi bjuda mamma och P(er) på mat(fläskfilén som jag gjorde förra veckan). Både jag och P var sugna på det igen, så den får det bli igen :) Smaskens :)
Imorgon kommer Nathalie hem från värmen, med 2 stora påsar skittles!!! YEY, som vi längtat! Får jag smaka några såna så kanske min förkyldning som slog till igår, blir bättre. Ont i halsen och täppt i näsan... Trött som jag vet inte vad var jag igår också, jag gick och la mig vid 21... Katastrof! Men är man trött så är man :) Jag var så trött så jag märkte inte ens när Robin kom till oss inatt, kanske var det P som tog med honom när han gick och la sig, ingen aning. Lite skrämmande faktiskt!


Hoppas det går bättre på dagis idag än det gjorde igår iallafall, han hade blivit ledsen när dom var ute och då hade dom gått in. Men när jag kom dit var han ledsen igen. Kanske behövde fylla på mamma förrådet, jag vet inte. Eller så är han som jag var när jag var liten(och kanske fortfarande är?), och är helst inne och leker och pysslar. Jag är verkligen ingen ute människa(absolut inte på vintern iallafall, om det inte innebär att man ska åka pulka HAHA)


Sådan mor sådan son? ( shit, va långt hår jag hade där!)


TJING! ♥

en svensk klassiker...

För några dagar sen gjorde jag köttbullar här hemma. Men jag provade att ha i lite zeta parmesanost och lite persilja. Robin ÄLSKADE det! Han åt 8-9 stycken köttbullar + makaroner. P var lite mer kinkig, han tyckte inte att det smakade något alls...



Prova du med, en svensk klassiker med lite extra krydda :)



TJING! ♥

fibromyalgi...

Igår fick jag hem en undersökning från Skönvik(eller hur det stavas, mamma har varit där för sina problem. Men jag har aldrig varit där)
Såhär stod det:



hmmm, sist jag kollade hade inte jag fibromyalgi...



TJING! ♥

fikarummet

Idag på dagis fick jag lämna honom nästan precis vi kom dit, för att gå och sätta mig i fikarummet. Ena fröken ville nog att jag skulle prova att gå hem, men jag sa att om det går bra idag, dom timmarna vi är där, så kan jag göra det imorgon.
Och det hade gått hur bra som helst! Jag stod och kikade lite i fönstret och jag kände knappt igen honom. Han såg så stor ut! Min LILLA kille :)
Mot slutet var han nog lite kall om händerna och blev lite ledsen, men då gick vi bara hem. Imorgon ska vi ha bättre vantar med, ifall dom ska vara ute då med... Han hade haft jätte roligt i snön, åkt kana och så. Så nu känns det jättebra igen, är det bara fler än 1 fröken ute så blir det inga problem :) Skönt!

Ja, snön har kommit hit till Falun också, började i går vid 16 tiden och det snöar fortfarande! Lite jobbigt att köra vagnen i mycket snö, men lite träning skadar ju inte ;D

Nu ska jag läsa lite bloggar :)


TJING! ♥

Ska det behöva skrivas?

Ni kommer väl ihåg att vara med i mina tävlingar? Du hittar tävlingen om en personlig kalender här och vill du vara med och tävla om ett paket namnnappar kan du trycka här.

Kom ihåg att du kan bara vara med och tävla 1 gång/tävling, det har redan varit flera som försökt få extra lotter genom att delta "igen". Men det godkäns inte!! Det ska väl inte behövas skrivas?


TJING! ♥

orolig?

Idag när jag gick bort en stund på förskolan så blev Robin inte ens ledsen när jag sa HEJDÅ. Antagligen var det för att han var helt inställd på att få börja rita lite :) Jag var väl borta 1 timme tror jag(satt och lyssnade på musik och spelade lite spel på mobilen) och sen när jag kom tillbaka fick jag en STOR kram av honom :) Det var mys!
Allt hade gått bra iallafall, men det visste jag ju. Inne litar jag på fröknarna, absolut!
Men igår när vi var ute var det bara 1 fröken från Robins avdelning ute, och hon gick bara runt med den minsta flickan... Det fanns ju fler fröknar från den andra avdelningen, men dom verkade inte alls hålla koll på Robin. Nästa gång hoppas jag att ALLA fröknarna från avdelningen är ute. Jag vill ju inte gå runt och vara orolig hemma,  när jag vet att dom kommer vara ute och leka...


Busungen som hittar på massa saker för att få oss att skratta ;) Gissa om han lyckas :)


TJING! ♥

dille

Robin har fått en dille på att blåsa ut ljus. Så fort vi tänder något ljus så ska han vara där och blåsa ut det HAHA busunge!




TJING! ♥

en bild på oss



En bild på oss när Robin åt lunch innan han skulle sova :)


TJING! ♥

-8 grader

Ja, idag blir det overallen på Robin...
-8 grader här just nu.
Och vi som ska vara ute på förskolan idag. Burr burr burr



TJING! ♥

Måndags listan

Idag måndag är jag glad för:

♥ Robin tycker om sin förskola
♥ Julen börjar närma sig och vi har bestämt en rolig grej för julafton
♥ Jag fick sovmorgon(igen) i lördags :)
♥ Robin är så himla go och söt :)
♥ Jag har en så fin och bra familj!
♥ Jag har fått börja ha tävlingar ← länk. Va med och testa turen du med :)
♥ Att jag börjat få fler kommentarer här på bloggen, super kul :)


TJING! ♥

vinn en snygg lampa

Jag tävlar om en Taklampa inne hos Milliez i samarbete med Storelight.
Var med och tävla HÄR du med!


Robins ord

Nu när Robin blir 1½ år tänkte jag skriva upp hans ord (som vi förstår)(för min skull):

♥ Mamma& Pappa
♥ Mormor & Morfar(nyaste ordet)
♥ Nathalie, Per & Peppe
♥ Bil, brum brum bilen
♥ Äpple, Banan, Päron, Vindruva
♥ Mjölk
♥ Napp
♥ Sova
♥ Lampa & Klocka
♥ Apa & Häst
♥ Traktor & Buss
♥ Hej & Hejdå
♥ Öra
♥ Nej
♥ Skräp
♥ Papper
♥ Hockey
♥ Blomma
♥ Gurka & Majs
♥ Bajs
♥ Titta
♥ Gunga
♥ Gubbe & Gumma
♥ Nämen
♥ Tack
♥ Cola

(uppdaterar om/när jag kommer på fler ord)Och på BVC undrade dom om vi förstod ca 10 ord han säger...



TJING! ♥





fina blommor

Jag fick dom här fina blommorna av mamma när hon var här i torsdags :) Tack mamma! :)




TJING! ♥

happy

Jag känner mig så glad idag :)
Bara så ni vet!
Happy happy happy :)


TJING! ♥

Fläskfilén

Igår provade jag alltså ett nytt recept. Fläskfilé med prosciutto, basilika och parmesan med balsamicovinägrett och rostad potatis (jag hoppade över vinägretten och tog beasås istället)

(ser inte lika gott ut som i recept foldern)

Ingredienser

4 portioner

  • 1 fläskfilé ca 500g
  • 1 dl finriven Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
  • 5-6 skivor Delizie Prosciutto Crudo
  • 1 kruka basilika plockade blad
  • svartpeppar
  • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine

Balsamicovinägrett

Rostad potatis

  • 800 g fast potatis
  • 3 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • salt
  • svartpeppar
  • lite hackad persilja

Så här gör du

Dela potatisarna och blanda med
olivolja, salt och peppar. Lägg på
plåt eller i ugnsfast form. Rosta i
ugn på 220 grader ca 30 minuter.
Strö över persilja innan servering.
Putsa fläskfilén. Rulla den i
riven parmesanost. Lägg ut prosciutton
omlott och lägg på basilikabladen.
Krydda med svartpeppar och lägg på köttet. Rulla ihop. Stek i lite olivolja med
skarvsidan neråt. Bryn runt om
tills den fått fin färg. Stek klart i
ugn på 120 grader till 62 grader
innertemperatur. Låt vila ca
5 minuter innan den skärs upp.
Servera med rostad potatis.
Koka ihop balsamvinägern tills
½ dl återstår. Låt svalna och
blanda med olivolja. Krydda med
salt och peppar. Servera till fläskfilén
och den rostade potatisen.

Tips

Vintips! Melini Chianti, rött vin.
Artnr 12375, 72 kr.

Ja, inte såg det gott ut. Men det var det verkligen. HUR GOTT SOM HELST! Rekommenderar verkligen att du provar. P tog mer mat, han sa också att det var super gott. Smakade som restaurang mat. Det här kommer jag verkligen att göra fler gånger :)


TJING! ♥


grym mejk palett tävling!


Jag tävlar om den här grymma mejk paletten :)
Tävla HÄR du med!

recept

Nu är vi hemma igen efter ännu en lyckad dag på förskolan :)
Gick iväg en sväng idag med och han blev ledsen idag med, men det gick över så fort han inte såg mig :) Sen hade han sprungit rätt in i deras lekkök och skulle laga mat, han fick tillochmed med sig en kompis in.
Sen har dom degat(första gången för Robin), och det första han gjorde var att stoppa i munnen. Det var en av dom andra barnen som sa till :) Det är ju inge farligt, smakar inte så gott bara...

Idag ska vi upp en sväng till mamma, sen när Robin vaknat. Till middag ska jag prova ett av recepten man fick med till Zeta parmasanosten. Imorgon kommer recept och betyg :)

Bjuder på den här gamla bilden av Robin




TJING!

nemas problemas ;D

Idag på "dagis" fick jag beröm :)
Hon tyckte att jag var så duktig och inte följde efter Robin var han än gick. Han fick leka med sitt och jag gjorde mitt, eller vad man ska säga. Brukar föräldrarna följa efter barnen på inskolning? Jag trodde att själva meningen med inskolningen var att barnet ska vänja sig att vara där utan någon av föräldrarna?
Men det är ju alltid kul med beröm :)
Det känner verkligen jättebra! Robin verkar tycka om det hur mycket som helst(han ville inte hem idag heller), han är inte blyg för någon heller, så idag fick jag prova att gå därifrån(även fast inskolningen egentligen började idag, så en annan fröken tyckte att hon var modig som redan ville prova). Jag sa HEJDÅ och pussade honom på kinden och så gick jag till fröknarnas rum. Lite gråt blev det, men innan jag hunnit in på rummet ens hade han blivit upptagen med att rita idag :) 20 minuter var jag borta alltså och när jag kom tillbaka fick jag bara en blick av honom och han fortsatte leka.
Så det kommer absolut inte bli några problem :)

Nu vet ni hur det ligger till med det iallafall :)


TJING! ♥

en liten update :)

Usch, jag är så himla trött! Kan ju bero på att Robin vaknade 5.30 imorse... Så 2 mornar med tidig uppgång börjar visa sig som grus i ögonen.
Igår när vi gick och la oss bestämde vi att Robin skulle få sova mellan oss hela natten bara för att det är så mysigt :), så P hämtade honom och vi pussade massor på honom båda två sen somnade jag fortare än fort, ja till han började dunka i huvudet i huvudändan och sen när han ville upp alldeles för tidigt.

Imorgon ska vi till förskolan till 8.30 så jag kommer nog inte ha tid att skriva något innan (ev kanske ett tids inställt inlägg), sen kommer mamma en sväng och P´s mamma fyller år imorgon så vi ska säkert dit en liten sväng också. Så inte kommer det bli mycket data tid för mig imorgon(iofs är det hockey imorgon, så imorgon kväll kikar jag in iallafall:))

Nu ska jag gå och halv sova i soffan till P kommer hem från innebandyn :)


TJING! ♥

GLAD! :D

Imorse ställde jag mig på vågen för första gången på hur länge som helst... Resultatet gjorde mig riktigt glad iallafall, nu väger jag precis lika som innan Robin flyttade in i magen :)
Vad jag gjort för att förtjäna det vet jag inte, kanske var det den 2 timmars promenaden härromdagen? ;D HAHA


TJING! ♥

varmt :)

Det gick lika bra idag på "dagis", han sprang iväg innan jag hunnit klä av mig ytterkläderna :) Det var inte så många barn idag, men det gör ju inget. Han leker ju ändå mest för sig själv. Men det var en liten flicka på ca 1 år där som kom och satt sig hos mig och ville att jag skulle läsa för henne m.m. när hon satt sig i mitt knä kom Robin dit och ville "krama och pussa" på henne. Men jag tror att det var mest för att han ville "ha bort" henne från mitt knä. Sen ville flickan upp och gå lite, och gärna hålla i mitt finger så jag följde väl med(snäll som jag är ;D), sen när vi skulle gå och fröken tog bort henne från mig började hon gallskrika/gråta... Det gick över ganska fort iallafall :)

När vi gick hemmåt hade det börjat regna så vi fick inviga det nya regnskyddet till vagnen. Jag skulle kanske också behövt ett regnskydd ;D Väldigt blöt när vi väl kom hem, så nu känner jag mig lite frusen. Men det är väl inget som inte lite varm oboy kan lindra? HEHE



TJING! ♥

älskar musik

Igår efter BVC åkte vi till Borlänge, till P´s syster med familj :) Robin och kusinerna där busade massor, precis som barn ska göra :) På vägen hem, somnade Robin i bilen HAHA Det tar på krafterna att busa!

Idag ska vi tillbaka till förskolan, men vi ska bara vara där 1 timme. Vet inte riktigt vad vi ska göra än att bara hälsa på. Men det visar sig :)

Robin älskar ju musik, så den mjukisradion han fick av sin ena moster/kusiner har varit på några gånger ;) Igår blandannat



TJING! ♥

Nu har dom kommit :)

Förra veckan kom dom fina örhängerna från pilgrim :)



Vill du veta hur du kan få dina egna örhängen? Gratis!
Kolla HÄR :)


TJING! ♥

mina tävlingar :)

Super kul att det är många(enligt mig) som är med och tävlar om den Personliga kalendern från Photobox och ett paket namnnappar :) Både kalendern och napparna är ju perfekt att ge bort som julklapp, eller present såklart om du själv inte "behöver" det. Så tävla mer ;)


TJING! ♥

bättre än väntat

Det gick bättre än väntat hos tandläkaren. Jag hade "bara" ett hål så jag måste tillbaka dit sen, men jag hade nästan trott att det skulle vara ännu mer. Tur att det vara var 1 hål då :)


TJING! ♥

Vinn ett paket namnnappar!



Jag tävlar hos Beatrice, mamma till skrutten Robin om ett valfritt paket med namnnappar från Namnnappen!
Tävla 
HÄR du också! 

Jag har nu äran att ha ännu en tävling på bloggen :)
Den här gången i samarbete med
Namnnappen. Super kul!

1 lott: Berätta vilket paket nappar du skulle välja och vad det skulle stå, om du vann, i en kommentar(Glöm inte namn och kontakt uppgifter).
2 lotter: Länka till
mig och namnnappen på din blogg ( låna gärna bilden och den kursiva texten under)
Har du ingen bloggmejla 3 vänner + mig (
[email protected] ) så jag ser att allt stämmer

Tävlingen pågår till den 16 November klockan 23.59!

Lycka till! ♥


Förskolan

Igår var vi ju till Robins förskola och hälsade på lite. Barnen var ute då vi kom och så fort jag tog ner honom från vagnen så sprang han iväg på sitt HAHA! Han lekte och hade sig, men han kollade lite då och då att jag var där och när han ville ha hjälp med något, då dög jag. Tillochmed fröknarna sa att det inte verkar bli något problem med inskolningen och så :)
Dom hade en dockteater också när vi varit där en liten stund, Robin satt och kollade några minuter. Men det fanns ju så mycket annat nytt att se så sen sprang han iväg och lekte med annat. Han ville inte ens gå hem när det var lunchdax för barnen :) Det måste ju vara ett bra betyg för förskolan?


TJING! ♥

Usch

Usch säger jag bara...
Robin vaknade strax efter 4 imorse och grät och grät! Ingenting hjälpte han gick ner från sängen och ställde sig i ena hörnet, när jag försökte gå mot dörren med honom blev det bara värre, lika när jag skulle lägga ner honom i sängen... Efter ett tag tände jag lampan och efter en liten stund blev det bättre, men vi har inte sovit sen dess. Så jag tror att både jag och Robin kommer vara ganska trötta idag. Det märks redan att han är det då han har varit väldigt gnällig hela morgonen(natten?)


TJING! ♥

Älskade Robin

Min älskade Robin, du är så himla fin och jag älskar dig så mycket. Även fast du kan göra oss vansinniga ibland, men det brukar gå över fort :)
Tänk att det var just DU som flyttade in i min mage sommaren 2008, precis innan vi skulle åka till Egypten för andra gången. Jag är så glad att det var just DU! Du som älskar att busa, dansa med din egna speciella stil( böjer på benen och "rullar" med vänstra axeln/armen), tycker om att bli jagad och när man hoppar ut och skrämmer dig bakom hörn när du kommer gåendes/springandes. Du tycker om att dra katterna i svansen, men även att burra ner ditt ansikte i deras päls och mysa med dom. Du som är helt tokigt i bussar och traktorer, ser du en traktor säger du Gaki. Ser du kossor och hästar på tv:n blir du helt till dig och står nästan och hoppar. Det är så kul att se!
Det är så mysigt när du kommer till oss på natten, då brukar jag ligga och hålla om dig ett tag och bara ligga och snusa dig i nacken. Det är mys på hög nivå! Även fast du sover :)
Du har blivit en riktig liten mys kille, du kan komma fram på pussa på både mig och din pappa, bara ändå. Kramas tycker du också om, och när jag får en riktigt stor kram blir jag så varm i hela kroppen. Jag skulle kunna stå så hela dagarna!

Jag ville egentligen bara berätta att jag älskar dig så mycket. Tack för att du valde mig som din mamma! ♥



TJING! ♥

Idag måndag:

Är jag glad för:

♥ Jag har en rolig tävling uppe. Min allra första:) Var med du med och testa turen :)

♥ Min söta familj, vad skulle jag göra utan er?

♥ Hade så roligt/trevligt med flickorna i Fredags :)

♥ Robin verkar gilla sin nya vagn

♥ Robin ska börja förskolan under veckan (iofs så känns det både bra och lite jobbigt, men nu ska jag fokusera på det braiga)

♥ Det har kommit många fler läsare in här som kommenterar. Kommentarer är alltid lika kul :) Fortsätt med det!

♥ Ikväll är det TOP MODEL :)




TJING! ♥




Jag ryser!

Idag ska jag till tandläkaren, får se hur det kommer gå. Hatar tandläkaren, ryser bara jag tänker på det... Men har jag hål är det ju inget dom kommer laga idag...

Jag tänkte kanske ta en liten promenad till Robins förskola idag och hälsa på lite. Gick förbi en sväng med Maria igår, när vi var ute och gick 1 ½ till 2 timmar. Väldigt skönt med promenad, det var ju inte kallt heller :)
På onsdag börjar inskolningen iallafall, kommer bli spännanade :)

Annars händer väl inte så mycket idag, imorgon ska Robin få 18 månaders spruta och vi ska kolla vikt och längd. Det ska bli väldigt spännanade för det var ju så längesen nu. ½ år sen sist vi var där...




Tittut!


TJING! ♥




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Mina tävlingar:



Avslutas 29 juli

Samarbetspartners: