före och efter bild

 FÖRE
 EFTER

Sååå, vilken tycker ni är bäst? Före eller efter bilden?
Köpte den nya tavlan på Ikea faktiskt... Vi har letat ganska länge egentligen efter en tavla som båda tycker om, men det är ju någon som velat ha en tavla med ett flygplan!? It wasn´t me...! HEHE

ikea nästa =)

Äntligen helg! Sååå skönt, tyvärr så går ju helgerna så himla fort... Men det ska jag inte tänka på nu =)
Vi ska nog åka till Valbo idag, han skulle kolla på något på Kjell och Co. Men man kan ju inte åka ända dit och INTE gå in på ikea HAHA.

Igår satt vi upp lite julgrejer, städade och hade oss. Skönt att det är klart! Sen unnade vi oss pizza, vi har en specialare på hosjö pizzeria så vi hehöver inte ens säga vad vi har beställt, för dom vet vad det är HAHAHA, snacka om stammisar? nääädå, så mycket pizza äter vi inte!

Var till Maxi igår, men när man såg alla bilarna på parkeringen ville man bara åka därifrån. Så vi skaffade självscanning! Det bästa vi gjort på länge kan jag säga! Så skönt att inte stå och vänta i kö...!

Nu knorrar magen ganska bra, så jag ska väl kolla om han är vaken annars ska jag ta och väcka honom, nää så dum är jag inte! Men det är nog bäst för honom att han är vaken HAHA

Kram kram

Och det visade sig vara en...

...POJKE =)

Först trodde nästan alla att det skulle vara en flicka, sen började ena syster och sa att hon trodde att det var en pojke, efter det kom det fler och fler som trodde det =) I min familj är det ju flest flickor ( av mammas 6 barnbarn är 1 en pojke). Det ska bli kul att iaf ändra det lite... Så nu är det bara att börja fundera på namn, förslag någon?
Men nu har BF flyttats från 24 April till 3 Maj, nu är jag tydligen i vecka 17... Lite konstigt känns det att vara "tillbaka" där...


Imorse när jag skulle på toa ( lite efter 3 inatt), klev jag ut i hallen och gissa vad jag trampade i? KATTSPYA!! Det var en rolig start på "dagen"


(vår lilla bebis)

Ultraljudet!

Vi var ju på UL idag, allt såg så bra ut så =) Såg hjärtat slå och hur den rörde sig...
Jag frågade om det gick att se vad det var för kön, så hon tog "staven" under rumpan på bebisen =) Så nu vet vi vad det blir =) Nyfiken?
Fick 4 bilder med oss hem, en bild på fötterna, en bild när den är vänd mot så man ser ansiktet och 2 när den ligger böjd med huvudet nedåt och stjärten snett ovanför ( lite som en räka)... =)


Kram

Det har gått så fort!

Vi har inventering på jobbet idag. Men jag har det ganska bra, jag behövet inte vara med och räkna så mycket ( bara non fooden i butiken). Får inte jobba extra, vet inte exakt varför, men det är nog för att det är för dyrt ( snål jåpar). Så när alla är kvar där ikväll kan jag le och gå därifrån =)

Imorgon ska vi ju på UL.... ÄNTLIGEN! Så får vi se om det har jag känt på mig ett tag, stämmer... =)

Kram

Linköping

Sitter nere i linköping hos hans bror med familj... Dom håller på med garderoben nu som dom ville ha hjälp med. Så jag har lite tråkigt... Och så är jag sugen på godis... Och så börjar jag bli förkyld. Inge kul alls alltså, men vad ska man göra? Kram kram

Nathalie

Svar till Nathalie: Jaaa, om jag kommer ihåg ska jag ta med kabeln till datorn nästa gång vi ses =) Får se när det blir bara.. Var ju ett tag sen nu.


HAHAHA

Jag har inte en susning om vad jag ska skriva... Är hungrig! Ändå åt jag en apelsin till efter maten på jobbet, borde vara mätt, men icke sa nicke =)
Blir nog baconrullar ikväll, det är så jääääkla gott! Hoppas jag kan äta det bara! Har kommit på att jag inte kan äta kött just nu ( köttfärs och korv går bra), mår bara så illa jag känner lukten... Så jag håller tummarna att rullarna går bra =) annars vet jag inte vad jag gör...! HAHAHAHA

God morgon... =)

Inatt har jag sovit bra, men jag har drömt så jäkla mycket och jag måste ha vaknat efter varje dröm för jag tror att jag kommer ihåg måååånga av dom.


*Bland annat skulle jag flyga hem (flygplan), men dom mellanlandade i något land, men ALLA planen parkerade under vatten... Weird!
*Skulle träffa HANS mormor eller farmor, men hon såg ut som min...
*Drömde att jag vaknade av att det var så ljust i rummet. Någon hade öppnat persiennerna (eftersom bara jag och katterna var hemma förstog jag att det var ett spöke)
*Var i Borlänge med mamma och skulle till Kupolen, men innan vi skulle in måste man fixa kroppen. D.V.S att man skulle ta en osthyvel och hylva bort hud ( det fanns en läkare med som satt på plåster efteråt). Hyveln var inte vass så det gick inte så bra när jag skulle hyvla fötterna...
*Drömde att jag redan var en mamma och jag fick ett dockhus ,med gubbar som såg ut som oss i familjen. Blev så glad och tänkte att jag måste ju köpa saker (typ sängar och så) till huset.


Någon som kan säga vad allt det här betyder?


En ny vecka =)

Vecka 18:


Nu kan fostret höra! Benen i innerörat och nerverna till hjärnan är utvecklade. Fostret kan höra ljudet av blod som pumpas genom navelsträngen och moderns hjärtslag. Det kan till och med bli skrämt av höga ljud.

Fostret kan också svälja. Han eller hon kan svälja så mycket som 1 liter fostervatten under en dag. Nya forskningsresultat indikerar att fostret redan kan känna törst. Törsten kan vara anledningen till att barnet sväljer för att hålla det skyddande fostervattnet på en jämn nivå.

Fram tills nu har fostrets skelett varit mjukt men nu börjar det att hårdna. De första benen att hårdna är de som finns i benen och i innerörat. Handflatorna har sin rätta form och nu utvecklas fingeravtrycken.

Barnet är känsligt för ljus och det kan göra grimaser, vinka och reagerar på ljud och stötar. Det är vanligt att man känner fostrets rörelser i magen för första gången i vecka 18 - 20. Än känns det inte som sparkar och slag - snarare som fjärilar i magen. 

 vikt.JPG langd.JPG

 210 gram

 16,5 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


Vart går gränsen?

På bussen hem idag, var det smockfullt med folk... Ändå släpper karln in fler människor! Det stog folk bredvid han som körde. Det FÅR väl inte ens vara så mycket folk på bussen? Eller? Ghhhaaaa! Man kan ju bli tokigare på mindre...!

Jag tror...

När jag satt i kassan häromdagen, och skulle ta ur pengar ur lådan för att ge till en kund, så tyckte jag att jag kände något i magen. Men eftersom jag hade ena armen mot magen så vet jag ju inte om det var armen eller vad det var.
Igår när jag hade ätit på jobbet ( korv med bröd! =) ) så gick jag och skulle lägga tillbaka något Då kände jag också något, på höger sida snett ovanför naveln... Det kändes inte riktigt som det kan kännas ibland när matsmältningen sätter igång, det låter och bubblar i magen. Men som sagt, det kändes inte riktigt så och eftersom det var så pass högt upp så antar jag att det var bebisen som sparkade eller levde röjjan =) Får se när nästa gång kommer =)

PS. har ätit korv med bröd idag igen =) Men det blev "bara" 3 stycken och inte 5 stycken som igår ( hade kunnat äta fler än 5 igår)


Kram kram

vecka 17...

Den här veckan börjar fostret att producera det bruna fettet som ska hålla barnet varmt efter födseln. Under graviditetens sista trimester (sista 3 månader) kommer fostret att lägga på sig flera lager av fett för att skydda det och hålla kroppen varm. Vikten har fördubblats de senaste två veckorna. Moderkakan växer också för att ge fostret tillräckligt med näring och syre. Den är nu 2,5 centimeter tjock och innehåller tusentals blodkärl som ger näring och syre från moderns kropp.  


 vikt.JPG langd.JPG

 140 gram

 16 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

Den ökade blodmängden i din kropp kan få dig att utsöndra mer sekret, vilket märks genom ökad svettning, nästäppa och ökade flytningar från slidan. Det är normalt och inget du behöver oroa dig för. Det försvinner efter förlossningen. Du bör undvika medicinsk nässprej under graviditeten - men sprej eller pipetter med koksaltlösning går bra att använda.

Flytningar i kombination med klåda eller sveda är symptom på svampinfektion. Risken för att drabbas av en svampinfektion är större under graviditeten eftersom sockermängden i slidan ökar. På apoteket finns receptfri kräm och vagitorier mot svampinfektion. Din partner bör också behandlas eftersom ni kan överföra infektioner till varandra när ni har sex.

Dina bröst har troligen förändrats en hel del sedan du blev gravid. Mera blod strömmar genom brösten vilket gör dem större. Många kvinnor går upp en eller två bh-storlekar. Hos vissa kvinnor blir vener i brösten synliga som små tunna blå streck. En del kvinnor kan också känna av smärtor i ljumskarna. Så här ser magen ut i vecka 17...

Nu är det "bara" 2 veckor kvar till ultraljudet... =)


Här kommer det!Nu kommer bilden på vinterskorna jag köpte... =) Dom är sååå varma och sköna =)

Nya vinterskor...!

Jag köpte nya vinterskor igår! På din sko =) Kollade på dom i nätbutiken, men där var dom inte alls lika fina, syns inte att man kan vika ner övre kanten så det syns att det är päls innanför. Det var ju -3 grader i morse, då passade dom bra, frös inte alls om fötterna... GREAT! =)

Var och träffade och fikade med flickorna igår, det blir ju inte så ofta nu för tiden. Det var nice =)

Ska på bio imorgon iaf. Nya bond filmen! =) POPCORN here I come =)
Sen blir det nog poker hemma hos ett par kompisar på Lördag, dom vet ju inte att jag är med barn. Får se hur dom reagerar när dom ser magen.
Han tyckte att magen växt mycket, över natten enligt honom, men så här har den ju sett ut ett tag iaf. Han har nog inte kollat så långt ner på ett tag HAHAHA


Kram kram

Lager 157

Det här köpte jag på lager 157 igår, tyvärr hittade jag inga vinterskor, så jag måste nog ner på stan i veckan och kolla där... 

 Tusse tyckte om det gråa linnet =)

det här händer hos mig kväll...

               
                                    Godis          morötter, gurka

                                 SATC filmen

                                                                     Kolsyrat vattenVad ska du göra ikväll?

vecka 16...

I magen:

Graviditetskalender vecka 16Fostret kan hålla huvudet upprätt och utvecklandet av ansiktsmuskler gör att det kan uppvisa olika ansiktsuttryck, till exempel rynka pannan och kisa. Muskelrörelserna börjar att bli koordinerade. Öronen sitter på rätt plats, likaså navelsträngen vars fäste har flyttats ner på magen. Fostret tömmer sin blåsa varje 40:e - 45:e minut. Det är möjligt att avgöra kön med hjälp av ultraljud.

 Om fostret är en flicka bildas under veckan flera miljoner ägg i hennes äggstockar. Eftersom en kvinna inte kan reproducerar ägg ska dessa räcka till hennes cirka 400 ägglossningar i livet.


 vikt.JPG langd.JPG

 80 gram

 14 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

Mamma:

En del kvinnor kan känna svaga sparkar nu. Det känns som ett sprattlande grodyngel och sparkarna kan lätt blandas ihop med gaser eller tarmrörelser. Oftast är det omföderskor som känner sparkarna vid den här tidpunkten. Det är inte ovanligt att förstagångsgravida känner sparkarna först i vecka 22 - 24.

Ditt hjärta pumpar runt en allt större mängd blod och du kan lätt känna dig andfådd. Många kan känna av halsbränna och sura uppstötningar.


idag har jag beställt detta:

 

Såhär ser den ut inuti... Tänkte att det kunde var kul att ha en gravidbok och så tipsade Emma mig om att det fanns här på bluebox =)

Kram

Vad är det här?

Varför är loggan mitt i texten??

dryg skåp!

När jag gick runt och körde skurmaskinen på jobbet igår så var det iaf en barn familj inne. När jag körde i första gången så såg jag att det var en godis som kom åkande på golvet precis när jag skulle gå där. Kollade åt sidan och såg en kille ( typ 6 år) som stog och kollade på mig. När jag hade kommit längre kom det en till godis och samma kille stog där och kollade. Så nästa gång såg jag att han KASTADE en godis mot mig och skurmaskinen! Faan va irriterad jag blev..! Så jag höjde rösten och sa "Men sluta att kasta grejer!" Då såg han ner i golvet och sa okej sen sprang han därifrån...
Trodde han verkligen att man fick kasta grejer mot folk? Det är nästan så man blir rädd...

Vi skulle ju till Sågmyra idag, men det blir nog inget =( Han har så himla ont i huvudet och ligger med en is påse på pannan just nu, får se om det blir imorgon istället...

Kram kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Mina tävlingar:Avslutas 29 juli

Samarbetspartners: