Fläskfilén

Ingredienser
4 portioner
- 1 fläskfilé ca 500g
- 1 dl finriven Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån
- 5-6 skivor Delizie Prosciutto Crudo
- 1 kruka basilika plockade blad
- svartpeppar
- Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
Balsamicovinägrett
- 1 dl Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso
- 2 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
- salt
- peppar
Rostad potatis
- 800 g fast potatis
- 3 msk Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
- salt
- svartpeppar
- lite hackad persilja
Så här gör du
Dela potatisarna och blanda med
olivolja, salt och peppar. Lägg på
plåt eller i ugnsfast form. Rosta i
ugn på 220 grader ca 30 minuter.
Strö över persilja innan servering.
Putsa fläskfilén. Rulla den i
riven parmesanost. Lägg ut prosciutton
omlott och lägg på basilikabladen.
Krydda med svartpeppar och lägg på köttet. Rulla ihop. Stek i lite olivolja med
skarvsidan neråt. Bryn runt om
tills den fått fin färg. Stek klart i
ugn på 120 grader till 62 grader
innertemperatur. Låt vila ca
5 minuter innan den skärs upp.
Servera med rostad potatis.
Koka ihop balsamvinägern tills
½ dl återstår. Låt svalna och
blanda med olivolja. Krydda med
salt och peppar. Servera till fläskfilén
och den rostade potatisen.
Tips
Vintips! Melini Chianti, rött vin.
Artnr 12375, 72 kr.
Ja, inte såg det gott ut. Men det var det verkligen. HUR GOTT SOM HELST! Rekommenderar verkligen att du provar. P tog mer mat, han sa också att det var super gott. Smakade som restaurang mat. Det här kommer jag verkligen att göra fler gånger :)
TJING! ♥
Då ska jag testa den! :D Tack för tipset ;)
Kram
Det ser verkligen supergott ut! Det måste jag prova någon dag.
sv:man blir ju mer peppad =)=)
Mumma, detta lät hur gott som helst så nu blev jag hungrig och sugen ;)
svar på din kommentar om Molly kanske blir en blivande konstnär så håller jag inte henne tillbaka. Bara hon får sina verk sålda för HÖGA summor ;) Haha!