snart så...

Vi har inte gjort mycket den här helgen! Igår när jag vaknade var jag alldeles täppt i näsan, och fick ont i huvudet senare under dagen. Trodde att jag var påväg att bli sjuk, men imorse när vi vaknade var det han som var sjuk. Ont i ryggen, ont i benen, ont i halsen och snuvig... Sen har han bara blivit sämre och sämre under dagen, så synd om honom! Det är inte ofta han är sjuk heller så det blir rejält när han väl blir det antar jag.

Imorgon ska jag jobba igen, får se hur det går. Men nu har jag ju inte ont iaf, fast jag ska säga till chefen att jag ändå måste ta det lugnt, så det inte blir samma sak igen, det vill jag inte...

Nu känner jag av rörelserna i magen, nästan hela tiden. Ibland är det riktiga knuffar därinne. Funderar på om han brukar få hicka också, känns nästan så, stackarn =)

I magen:

Fostrets fem sinnen utvecklas dagligen. Smaklökar har bildats på tungan och fostret har nu känsel. Fostret experimenterar med känseln genom att stryka sig över ansiktet och känna på olika kroppsdelar. Ögonlocken täcker hela ögonen. Lungblåsorna utvecklas men de är vattenfyllda hela tiden i magen. Vätskan pressas ut vid födseln. Om det är en flicka utvecklas slidan den här veckan.


 vikt.JPG langd.JPG

 510 gram

 21,5 cm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).

 

Mamma:

Många känner att sexlusten ökar. När blodflödet ökar är det en del kvinnor som för första gången får orgasm eller multipla orgasmer. Många oroar sig för att barnet kan skadas av sex men det är väl skyddat där det flyter omkring i livmodern. Såvida din läkare inte har avrådit dig från sex så är det hälsosamt med sex under graviditeten. Ni kommer ofta varandra närmare och det stärker ert förhållande. Kanske ni måste börja vara lite kreativa med ställningarna eftersom magen lätt kan komma i vägen.

Hormonerna kan göra att ditt tandkött svullnar upp och det kan blöda. Bäckenlederna mjukas upp under graviditeten. Det sker för att utvidga bäckenet så att barnet kan komma ut vid förlossningen. När bäckenet mjukas upp blir det mer rörligt och ostadigt. Det gör att många kvinnor känner värk i korsryggen, bäckenet, i skinkorna eller värk från blygdbenet ut mot ljumskarna.

Du kan känna att din livmoder övar sig inför förlossningen genom oregelbundna sammandragningar som kallas Braxton Hicks kontraktioner. I Sverige brukar vi kalla dem förvärkar, falska värkar eller avstannade värkar. De känns längst upp i livmodern. De är inte farliga vare sig för fostret eller för dig. Om sammandragningarna skulle bli smärtsamma och du har fler än fyra per timme bör du kontakta sjukvården eftersom det då kan röra sig om en för tidig förlossning.


The Holiday

THE HOLIDAY

Möt Iris (Kate Winslet) och Amanda(Cameron Diaz), två kvinnor som inte kunde vara mer olika - Den ena bor i en mysig, engelsk stuga och den andra i en vräkig villa i Hollywood. Deras enda gemensamma nämnare är dåliga erfarenheter av män.
I ett desperat behov av att komma bort möts de på nätet och bestämmer sig plötsligt för att byta bostad. Detta leder dom båda till något som de varken önskat eller förväntat sig - en ny romans - och de upptäcker att en ny adress verkligen kan förändra ens liv.




Den här filmen har jag kollat på precis... Men det är ju ganska många timmar kvar innan jag ska sova, så vad ska jag kolla på nu? Brukar ju inte vara något på TV heller.

Förslag?

Någon som har förslag på pojknamn?

Jag tycker om:

Gabriel
Victor
William

Men båda ska ju tycka om namnen och han tycker inte om dom... Vi har 2 mellan namn redan. Tilltals namnet är svårare. Help please...!

gupp gupp

=) Imorse när jag satt i soffan så kände jag hur det rörde sig, som vanligt, ganska mycket i magen. När jag kollade ner så rörde sig ju hela magen när han levde röjan därinne!. Senare när det inte var lika starkt därinne så syntes det ändå på sidan av magen. Nu har ju sambon också känt hur det rör sig därinne =) så himla kul =)

Nu sitter jag här själv...igen...
Polarexpressen går på tv, men vi kollade på den för någon dag sen bara och såååå bra är den inte. Speciellt när det är svenskt tal...
 

Ha det bra ikväll, antagligen skriver jag igen... =)

God jul alla

Idag har vi varit hem till hans mamma från klockan 11 ca, sen lagom till Kalle åkte vi hem till min mamma. Så 2 gånger har vi ätit gott julbord idag plus fika =) Ganska mätt fortfarande måste jag säga...

Angående magen, så var jag till läkaren i tis. och hon tyckte att jag ska jobba. Jag sa att jag har haft ont i sidan och att höften börjat göra ont ( speciellt när jag går mycket... som jag gör på jobbet tex). Hon koncentrerade sig direkt på höften och kände, rörde på mina ben m.m Tillslut sa hon att hon trodde inte att det onda i höften berodde på graviditeten. Också att det inte var något farligt och att jag borde gå till jobbet på måndag, men jag har fortfarande svårt att gå p.g.a att det gör ont (speceillt i höften), när jag går långt får jag riktigt riktigt ont! På kvällarna brukar också magen bli hård(längst ner på magen) och det är ju ganska obekvämt, ibland gör det ont också. Så hur ska jag kunna jobba om det fortsätter såhär?

Jag pratade med chefen förrut om att jag kanske kan jobba lite längre om jag kunde jobba mellan tider alltså inte börja 7 och inte stänga butiken, kanske börja 9 eller något så jag inte behöver packa upp varorna som kommer. Men eftersom vi inte är så många i butiken så sa han att det nog inte skulle gå... Så hur gör jag på tis morgon när jag börjar 7 och ska dra palldragare med tunga pallar? Packa upp massa frukt&grönt också... Jag känner redan nu hur ont jag kommer få...
Jag kan ju inte bara sitta i kassan heller, för som jag skrev tidigare är vi inte så många i butiken så när det inte är nå folk vid kassan så får man inte bara sitta där utan man måste pappa eller vad det nu kan vara som måste göras. Som sagt, jag ska iaf prova på måndag ( självklart är det ett 9 timmars pass), får se hur det kommer att gå...

Förresten, jag tror jag har världens bästa sambo =D Jag fick ett presentkort på en frisörsalong nere på stan så jag kan klippa OCH färga håret!!!! Så underbart! =)

Kram kram

Uppdatering

Hos barnmorskan igår sa hon att hon trodde att jag hade fått sammandragningar redan. Visst kan man ha det redan, men inte så starka. Eftersom jag hade ont i ena sidan också så skickade hon upp mig till Gyn på lasarettet. Barnmorskan tyckte förresten att jag skulle sjukskriva mig till nyår iaf, speceillt när jag sa att det var planerat att jag skulle jobba 46 timmar den här veckan. Jobbet är ju faktiskt inte det viktigaste just nu, det jag bebisen och jag!
När vi kom upp till Gyn, så kände hon lite på magen och kollade med ultraljud. Vi såg att hjärtat slog bra och han rörde sig hur mycket som helst, så allt såg hur bra som helst ut. Hon sa att det kunde ha varit en liten blödning, men eftersom jag inte blödit och livmodern kändes som den ska så trodde hon inte alls det. Hon kom med förslag att det kan vara gall eller njursten. Hon sa ju också att eftersom jag inte är i vecka 22 så skulle dom iaf inte göra något ifall det skulle varit en blödning. Köp panodil fick jag till svar och om det inte har gått över inom 10 dagar eller om jag ändå börjar blöda skulle jag höra av mig igen.
Inatt vaknade jag VARJE gång jag skulle vända på mig för det gjorde så himla ont i magen! MEN när jag vaknade imorse var det faktiskt mycket bättre! Visst gör det ont, men inte alls som igår...
Nu ska jag iaf vara sjukskriven tills på tisdag (sen skulle jag iaf varit ledig 5 dagar), så ca 1 ½ vecka blir jag hemma. Skönt! Men vi får hoppas att det blir heeelt bra. Iofs är det ju viktigast att den lille mår bra =)

Kram kram

ont i magen

I natt när han skulle till jobbet, kände jag att jag hade ont i höger sida av magen... Ondare när man trycker på magen! Efter en timme fick jag lite sömn iaf, men så vaknade jag igen lite efter 7, med samma värk... Vad kan det vara? Det jag vet är att jag kan inte jobba idag om det ska vara såhär iaf. Vet inte riktigt vart man ska ringa och så finns det ju ingen som kan köra mig heller, just nu...


Igår var jag och mamma till barnmorskan och lyssnade på bebisens hjärta =) Så kul att höra! hjärtljuden låg på 148 iaf om det är någon som vill veta =)

Nu vill jag att alla håller tummarna att värken går över!

Uppdatering:
Ska till barnmorskan halv 11, hon trodde det kunde vara något ligament(?) som håller upp livmodern som gör ont.
Töntig som jag är började jag naturligtvis böla när jag pratade med henne, jag vet inte om det är för att jag har så ont eller om jag är så nervös...

orka

Ska upp till mamma idag, hon sa att lussekatterna vi bakade för någon vecka sen börjar tryta. Tydligen var det bara en påse kvar =) Bra att det går åt iaf...



Mobilen förresten, den nya har inte stängt av sig själv och jag behövde inte ladda den idag igen. Weiii!

Jag har suttit och ätit räkor idag med, med katterna runt fötterna som igår. Äter man räkor är katterna ens bästa vänner, för tillfället iaf. HAHA

Ha en bra dag alla!
Kram kram

Just like heaven

Nu ska jag ta och kolla på film hade jag tänkt. Det blir nog Just Like Heaven med Reese Witherspoon och Mark Ruffalo.

Reese Witherspoon spelar huvudrollen i den andliga romantiska komedin Just Like Heaven. När David (Mark Ruffalo) hyr en ny lägenhet är sällskap det sista han önskar sig. Då dyker Elizabeth ( Reese Witherspoon) upp och hävdar att lägenheten är hennes... tills dess att hon försvinner rakt framför ögonen på honom. Han är övertygad om att hon är ett andeväsen. Hon är övertygad om att hon fortfarande är vid liv. Medan de söker efter sanningen om Elizabeth förflutna utvecklas deras förhållande från irritation till romantik.




Sååå, om du också vill ha något att kolla på, här har du ett förslag =)

Ensam hemma 2...

Nu sitter jag här igen... alldeles själv.
Idag har vi varit till Borlänge igen, var ju dit i Onsdags också och köpte en ny telefon

Snygg va?
Men på mogonen efter fick jag lov att ladda den igen... Sen när jag hade kommit till jobbet hade den lagt av och det gick inte att starta den genom att trycka på på/av knappen utan jag fick ta ur batteriet, sätta in den igen och sen trycka på knappen, då startade den... Meeeen, den höll ju på så hela tiden, minst 5 gånger om dagen har den stängt av sig själv. Några gånger har den hakat upp sig så det inte gick att göra något alls. Men nu fick jag en ny iaf. Får hoppas att det var ett Söndags ex jag fick tag på först, så den nya är bättre... =)

Vad händer ikväll då?
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra faktiskt... Jag har köpt lite räkor iaf som jag ska glupsa i mig =) Sen finns det ju lite ostbågar kvar från igår =D

Sen pratade jag med syrran igår kväll, hon hade hittat metallica biljetter på tradera. Imorse lämnade hon ett bud och hon vann =) Grattis lillfis!! Får vi se om jag orkar följa med till Stockholm, kommer ju vara gaaaanska stor då =)


Kram kram

Snart vecka 20 bild på magen

 Såhär ser jag ut framifrån i ett par snickar byxor eller hängselbyxor eller vad dom nu kallas, som jag fått låna av snälla systern Linda =)

 Såhär ser då min mage ut... Växt lite? hehe



Nu sitter jag här alldeles själv och äter ost krokar. Riktigt gott är det. Men tv:n i vardagsrummet krånglar så om jag vill se på tv får jag sitta i sängen... Kul med massa smulor sen när man ska sova =)


Kram kram

ojj

Nu var det riktigt längesen jag skrev något här... Det har iofs inte hänt så mycket heller. Jobbat och jobbat. Var och köpte nästan alla julklappar i onsdags, bara några kvar, det känns BRA! Jag tror inte att vi varit såhär tidigt ute förrut... Det kan ju bero på att jag kommer jobba 46 timmar nästa vecka och mån. tis. vecka 52 jobbar jag 9 timmar om dagen, men sen kära vänner är jag LEDIG 5 dagar!!!! Ska bli otroligt skönt!

Är det någon som har förslag på julklapp till sambo/pojkvän? Vi har sagt att vi bara ska köpa en klapp var eftersom det är så mycket till den lille vi måste börja köpa snart. Kommer ju gå åt mycket pengar...

Imorgon kommer jag sitta ensam hemma igen, då han ska jobba extra... Undrar vad jag ska hitta på då?

Jul fest med jobbet

Var ju med jobbet på julbord igår. Det var trevligt, men vi trodde nog alla att det skulle vara ett långbord men det var flera olika bord. Då är det ju klart man sätter sig med dom man känner, det var ju bra många man inte vet vilka det var, inte ens vilken av butikerna dom jobbar i... Men maten var iaf god, det var kallskuret, varmrätter, efterätt och goooodis =D Jag tog varmrätten först för det var sån jäkla kö till det kallskurna, sen när emma och sara skulle ta varmrätten ( jag hade ätit upp både varmt och det kallskurna), så hängde jag på och tog lite mer janson med prinskorv och köttbullar! Ändå var jag inte riktigt mätt, men man kan ju inte äta hela tiden =) Sen förflyttade vi oss till baren och ett bord där...Riktigt roligt var det! Ringde till honom runt 12 när dom andra drog vidare till Harrys. En bra kväll med god mat och roliga/trevliga människor!

Senare idag ska vi hem till mamma och co på grötkväll =) mys mys


ha en bra dag! Kram

klapp shopping

Imorgon ska jag och mamma ner på stan och shoppa lite jul klappar =) Ska väl bli något till Camilla och Elicia, men vad 17 ska man köpa? Speciellt när det kostar så mycket med bara portot till USA... Whats a girl to do? Får se vad jag kommer på. Sen får det bli julklappar till honom också, måste ju passa på när han inte är med ner på stan =)

Idag fick den första på hans jobb reda på att vi ska ha barn också, tydligen är dom (flesta) jäkligt dryga när det handlar om sånt, inte så konstigt att det tog ett tag...

Jag jobbar ju på lördag till halv 7, sen klockan 7 ska jag vara nere på stan för jul bord på rådhus källaren med jobbet. Frågan är hur jag ska hinna på en halv timme att åka hem, duscha, byta om m.m? Jag kanske får gå in i en telefonkiosk och bli Stål kvinnan? Eller vad tror du? HAHAHA

Näädu, nu ska jag gå och grädda våfflor! MMMMMMMmmmmm


Kramkram




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Mina tävlingar:



Avslutas 29 juli

Samarbetspartners: