Persiljetoppad Nikkalouktasoppa med bröd

Via Linas Matkasse fick vi prova på det här receptet och det kommer vi säkert att äta igen, det var riktigt gott faktiskt( P sa innan att man blir ju aldrig mätt på soppa, men det blev han på den här iallafall ;D)

1) Strimla ca 200g vitkål tunt(vitkålen hoppade vi över). Skär strimlorna i lite kortare bitar, ca 5 cm, då blir de enklare att äta. Skiva 1/3 purjolök tunt. Skala och skiva 200 g potatis och 300 g morötter i ca 3 mm tunna slantar.

2) Bryn ca 500g nötfärs i 1 msk olja. Rör om så att färsen blir grynig.

3) Tillsätt 1 msk mild senap, 2 msk tomatpuré, 1 l vatten och 2 tärningar grönsaksbuljong. Lägg ner potatis och morot. Låt koka 10 minuter.

4) Lägg sen ner purjolök och vitkål och koka ytterligare 5 minuter eller tills potatisen och morötter är lagom mjuka. Tillsätt sedan 1 msk soja och smaka ev av med lite salt och svartpeppar.

5) Finhack ½ kruka persilja. Strö persiljan över soppan och servera med bröd.


Tyvärr har jag ingen bild på hur det såg ut, men såhär ser den ut på tastelines sida

Nikkaluoktasoppa

Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till Devin & liten i magen ♥

Det både såg och lät jättegott ut ju! Och med bröd till så brukar man faktiskt bli mätt, trots att det "bara" är soppa man äter. Själv älskar jag soppa, men min sambo är lite som P, han tycker inte att det är "mat" riktigt..

2011-05-11 @ 08:43:23 / URL: http://beabus87.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Mina tävlingar:



Avslutas 29 juli
Samarbetspartners: